Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Na jaren groen licht

17 mei 2020 om 09:21 Nieuwbouw

PUTTEN Het heeft jaren geduurd maar de eigenaar van twee recreatiewoningen aan de Zuiderveldweg in Putten mag deze inleveren voor de bouw van één reguliere woning. 

Wijnand Kooijmans

In 2011 werd hiertoe een eerste verzoek ingediend. De gemeenteraad stak er echter een stokje voor het plan uit te voeren. Men was van mening dat er ruimtelijk te weinig winst werd geboekt en dat het om een gevoelig gebied ging, dicht bij een bos. Over het inzetten van sloopmeters werd niet gesproken, het verzoek werd meer algemeen ‘uit principe’ afgewezen. 

Inmiddels is er een recreatiebeleid door de raad vastgesteld en dat opende nieuwe mogelijkheden. Dat maakt dat nu wel mogelijkheden worden gezien mee te werken aan het verzoek. Zij het onder voorwaarden. Zo moeten er driehonderd vierkante sloopmeters worden aangekocht in Putten en mag geen inrit worden aangelegd door de natuurbestemming. Daarnaast mag de woning maximaal 440 kubieke meter inhoud krijgen en moet een goed landschapsplan worden opgesteld. Daarnaast dient een natuuronderzoek te worden uitgevoerd dat moet duidelijk maken dat de gewenste ontwikkeling op deze locatie mogelijk is. 

De twee bestaande recreatiewoningen worden gesloopt alsmede een schuur. Een ander schuur blijft staan, opzet is dat hiernaast de reguliere woning wordt gebouwd. De provincie Gelderland staat positief tegenover het plan maar vindt wel dat de woning niet te groot mag worden en de natuurwaarden verder versterkt dienen te worden. Ook moet de ecologische toets uitwijzen dat er geen negatieve effecten optreden voor het nabij gelegen bosgebied. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie