Leerlingen van de christelijke basisschool Steenenkamer aan de slag.
Leerlingen van de christelijke basisschool Steenenkamer aan de slag. Wijnand Kooijmans

Alle scholen in Putten doen dit jaar mee met nationale Boomfeestdag: een marathon langs alle basisscholen

16 maart 2023 om 10:13 Onderwijs

PUTTEN Boomplantdag leverde in Putten een marathon op langs alle scholen. Waar veelal voor één school wordt gekozen was in Putten besloten alle scholen aan te doen om er één boom te planten. Voor de leerlingen van de christelijke basisschool Steenenkamer betekende dit dat ze zich om half negen mochten verzamelen op het schoolplein.

Hier was het wethouder Sander van Nieuwenhuizen die met de zes leerlingen de schop ter hand mocht nemen. Met een emmer met wormen. ,,Weten jullie waarom bomen belangrijk zijn?”, zo klonk zijn vraag. Zuurstof klonk het vaakst als antwoord. Maar ook voor schaduwwerking en de aarde, zo werd gezegd.

,,Wat heeft een boom nodig?”, zo was zijn tweede vraag. Gezien de aanwezigheid van de emmer met wormen was het niet vreemd dat onder meer dat als antwoord werd gegeven. Maar ook water en voeding werden genoemd. De wethouder riep de kinderen op zuinig te zijn op de boom. ,,Dan kun je later nog eens aan dit moment terug denken.”

Je zult zien dat de jongens het eng vinden en het de meisjes niet

Met veel enthousiasme werd aan de slag gegaan met het gooien van het zand met wormen in het gat rond de boom. ,,Je zult zien dat de jongens het eng vinden en het de meisjes niet”, zo klonk vooraf de voorspelling van de wethouder. Zijn woorden werden niet gelogenstraft. ,,Het is vies”, klonk alleen uit de mond van jongens en het waren vooral ook de meisjes die dit onderdeel van het planten voor hun rekening namen.

In snel tempo werd de grond rond de boom aangestampt. Om te worden voorzien van een ring met daarop de vermelding van boomplantdag. Een high five met de wethouder was het slotstuk.

De marathon betekende een flinke voorbereiding. Voor iedere school was een kwartiertje uitgetrokken. Er was een schema opgesteld met precies aangegeven de afstand tot de volgende locatie en hoeveel minuten daarvoor nodig zou zijn om te overbruggen. In totaal moest er 28,4 kilometer worden afgelegd. 

Wijnand Kooijmans

Leerlingen van de christelijke basisschool Steenenkamer aan de slag.
Leerlingen van de christelijke basisschool Steenenkamer aan de slag.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie