Schooldamkampioenschap van Putten.
Schooldamkampioenschap van Putten. PDC Putten

School De Fontein winnaar bij schooldammen Putten

5 december 2023 om 16:25 Onderwijs

PUTTEN Bij het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten is basisschool De Fontein winnaar geworden. Zowel in de pupillencategorie groep 7 & 8 als bij de welpen groep 5 & 6 was De Fontein de sterkste.

Al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw wordt het schooldamkampioenschap van Putten georganiseerd door de plaatselijke damclub PDC Putten. Circa honderd leerlingen van negen verschillende basisscholen namen deel aan het toernooi.

Bij de welpen eindigde Gabriëlschool Kelnarij op de derde plaats en tweede werd De Pelikaan net achter De Fontein, die evenveel wedstrijdpunten behaalde maar met minder weerstandspunten. Bij de pupillen werd De Schuilplaats derde en De Pelikaan tweede waarbij ook zij net achter De Fontein eindigden.

Over twee weken is het persoonlijk schooldammen van Putten waarvoor de leerlingen die individueel de beste scores hebben neergezet zijn uitgenodigd. Het regionale schooldammen is op zaterdag 27 januari waarvoor de beste vier teams van beide categorieën zich hebben geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie