Jenny uit Berlijn
Jenny uit Berlijn Pax Kinderhulp

Pax Kinderhulp dringend op zoek naar vakantieouders

11 februari 2024 om 15:11 Overig

PUTTEN Pax Kinderhulp zoekt voor de periode van 23 maart tot 5 april en van 20 juli tot 9 augustus nog vakantiegezinnen voor Berlijnse kinderen in de leeftijdscategorie van vijf tot twaalf jaar. De kinderen komen vooral uit ontwrichte gezinnen of kindertehuizen.

Kwetsbare kinderen

Voor armoede is er veel aandacht in Berlijn maar voor de sociale gevolgen van die armoede is veel minder belangstelling. Armoede isoleert mensen, maakt het mensen onmogelijk om nog langer mee te doen in de maatschappij. Armoede maakt het voor ouders moeilijk om hun kinderen de gewenste mogelijkheden te bieden om zich te ontplooien.

Vakanties

Om deze ouders een beetje te helpen hun kinderen ontwikkelingskansen te bieden, regelt Pax Kinderhulp vakanties voor die kinderen. Samen met Berlijnse hulpinstanties en natuurlijk de steun van gastouders kan Pax Kinderhulp deze kinderen een onvergetelijke vakantie in Nederland bezorgen.

Meer dan 60 jaar ervaring leert dat deze vakanties een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van een kind. Ook voor het vakantiegezin is het een belevenis om te zien wat het voor deze kinderen betekent om een beetje liefde en aandacht te krijgen.

Meer informatie over het gastouderprogramma van Pax Kinderhulp op de site of telefoon 0647835811

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie