Een foto van de optocht tijdens eerdere edities van Koningsdag.
Een foto van de optocht tijdens eerdere edities van Koningsdag. Oranjevereniging Putten

Oranjevereniging Putten organiseert online optocht Koningsdag

17 april 2020 om 10:27 Overig

PUTTEN De Oranjevereniging Putten maakte eind maart al bekend dat de Koningsdag werd afgelast vanwege de coronamaatregelen, maar heeft in de tussentijd iets bedacht om de optocht wél door te kunnen laten gaan, namelijk door het online te doen. Het wordt de allereerste online optocht van Nederland en elke Puttenaar kan eraan mee doen, alleen of samen met anderen.

De Oranjevereniging Putten roept iedereen op die mee wilt doen, om een video van pakweg vijf seconden te maken, waarin je van links naar rechts loopt of rijdt ,,alsof je in de optocht meeloopt. En vergeet niet halverwege de video naar de camera te kijken." Het is de bedoeling dat iedere deelnemer van de online optocht een thema bedenkt en daar mee aan de slag gaat. ,,Dieren, sprookjes of je favoriete muziek'', oppert de vereniging voor participerende kinderen.

IEDEREEN IS WELKOM Als themavoorbeeld voor jongeren en volwassenen wordt geopperd: 'De 1,5 meter-samenleving', 'Putten herdenkt de bevrijding van 75 jaar geleden' of een favoriete Netflix serie. ,,Gebruik je fiets, step, skelter, rolschaatsen, skateboard, bakfiets, fietskar, kruiwagen: alles waar je mee kunt rijden of lopen." Muzikanten zijn ook nodig in de optocht: ,,Iedereen met een instrument is van harte welkom."  Er is een jury en er zijn tevens prijzen te winnen. 

PRAKTISCH De vereniging zegt wel met klem om 1,5 meter afstand van elkaar te houden wanneer je de video met anderen maakt. De vereniging ontvangt de video's het liefst zo snel mogelijk, maar opsturen kan tot vrijdag 24 april 12.00 uur naar optochtkoningsdag@hotmail.com. Vermeld daarbij de eigen naam, het e-mailadres, telefoonnummer en eventueel school of vereniging. 

De online optocht is 27 april om 10.15 uur te zien via YouTube onder de naam 'Online Optocht Koningsdag 2020 Putten'. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie