Cora Zeegers runt Kringloopwinkel Teen & Tander sinds januari aan de Postweg 3.
Cora Zeegers runt Kringloopwinkel Teen & Tander sinds januari aan de Postweg 3. Marco Jansen

‘Op zoek naar de verborgen schat’

23 april 2021 om 11:00 Winkels

PUTTEN Teen & Tander was jarenlang de schuurverkoop van de Hersteld Hervormde gemeente Putten aan de Postweg 25. Sinds januari is een nieuwe locatie geopend aan de Postweg 3 en is Teen & Tander een kringloopwinkel geworden.

Marco Jansen

Cora Zeegers uit Putten runt Teen & Tander nu acht jaar. De verkoop van tweedehands spullen begon in 2005 om geld in te zamelen voor de bouw van de nieuwe kerk aan de Henslare 2. 

,,Na een boeldag bij de Huinerschool is dit voortgezet vanuit schuren aan de Klunenweg, tot het pand in 2014 verkocht werd. Toen kwamen de schuren aan de Postweg 25 vrij”, vertelt Cora. Op deze locatie huurde de kerkgemeente vier schuren voor verkoop van huisraad en boeken. De meubels worden verkocht op boerderij de Rozenhoef aan de Zuiderzeestraatweg 17 door Hanneke van Rijn. Van de opbrengst worden rente en aflossing van het kerkgebouw betaald.

,,Aan de Postweg was elke laatste zaterdag van de maand een open dag met schuurverkoop van tweedehands spullen. We wisten dat de schuren eind 2020 zouden worden afgebroken, dus zochten we een andere locatie.’’

TOERISTEN In coronatijd moesten de schuren dicht, maar de verkoop ging door. Cora: ,,Ik heb ’t één en ‘t ander op Facebook en Marktplaats gezet: lampen, schilderijen, koffers, klokken, potten en pannen. Klanten kwamen overal vandaan om de spullen te kopen en ook toeristen kwamen langsfietsen om te kijken. Dat ging in de zomer zo goed dat we een permanente kringloopwinkel wilden starten.’’

LEKKER VOL De kerkvoogdij overlegde met pandeigenaar Hans van Iersel over de huur van het voormalige pand van Royal Fashion, dat al twee jaar leegstond. Sinds januari is dit Kringloopwinkel Teen & Tander. De paskamers van de spijkerbroekenwinkel zijn ingericht als kleine etalages met vazen en lijstjes. In de winkel (200 vierkante meter) vind je verder boeken, lampen, accessoires voor binnen en buiten. ,,Alles is wel gerangschikt, maar we willen het lekker vol zetten, zodat mensen op zoek gaan naar de verborgen schat.”

Cora gaat over de inname van de spullen. ,,Ik ga vaak bij de mensen kijken om een selectie te maken. We maken een afspraak of mensen het komen brengen of dat wij het ophalen. Dit doet een team van gepensioneerde vrijwilligers. We willen de verkoop op deze nieuwe locatie graag voortzetten en kunnen altijd nieuwe spullen gebruiken. Dus als u aan het opruimen bent of gaat verhuizen, bel ons.”

Teen & Tander, Postweg 3, Putten, 06-44796722 (Cora Zeegers). Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag 13.30-16.30 uur, woensdag 9.30-12.30 uur en zaterdag 10.00-12.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie