Afbeelding
JAN MOLL FOTOGRAFIE

Concert voor mantelzorgers

15 november 2021 om 09:39 Overig

Feestje in Theater Orpheus

REGIO Op zaterdag 27 november wordt het concert ‘Forever Grateful’ uitgevoerd in Theater Orpheus in Apeldoorn. Dit concert wordt aangeboden door de Stichting Classic Night Concerts. 

Deze stichting organiseert al zeven jaar concerten waarbij een deel van de zaalcapaciteit wordt gebruikt om mantelzorgers een avond te ontzorgen en te waarderen. Om zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken worden deze concerten door heel Nederland gegeven. Dit jaar heeft de stichting besloten om de kick-of van de Forever Grateful-tour in Theater Orpheus te houden.

,,Classic Night Concerts is in december 2020 opgericht nadat wij zeven jaar, in eigen beheer en met eigen financiële middelen, licht klassieke concerten hebben georganiseerd”, vertelt een van de initiatiefnemers Babet van der Perk. ,,Samen met Annemarie de Jong heb ik het totaalconcept uitgedacht en opgebouwd tot een jaarlijks concert waar ongeveer zevenhonderd bezoekers van kunnen genieten. We organiseren klassieke concerten waarbij mantelzorgers een avond uit wordt aangeboden, maar daarnaast willen we ons publiek op een laagdrempelige manier in contact brengen met klassieke muziek en we bieden amateurzangers de mogelijkheid om op een zo hoog mogelijk niveau te concerteren.”

,,Tijdens het eerste deel van het concert laten we de bezoekers kennismaken met een compositie van een oude meester. Hierbij kiezen we wel voor een laagdrempelig en gemakkelijk in het gehoor liggend muziekstuk. En in het deel na de pauze wordt er een slag gemaakt naar herkenbare hedendaagse muziek/composities in een klassiek jasje. Na het concert is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje. Behalve de mantelzorgers die onze zalen voor driekwart vullen worden de kaarten verkocht voor 17.50 euro.”

Tijdens de feestelijke concertavond die op zaterdag 27 november wordt gehouden zal sopraansoliste Annemarie de Jong ook haar 25 jarig jubileum vieren. Annemarie wordt, om haar kristalheldere sopraan en fantastische tekst interpretatie, vergeleken met de Noorse sopraan Sissel Kyrkjebo. Zij zal deze avond veel van zich laten horen en zien. Naast een zeer getalenteerd en veelzijdige zangeres is Annemarie een inspirerende dirigente , daarom zal zij ook enkele van de klassieke stukken in het eerste deel van de avond dirigeren. Het vocaal en instrumentaal ensemble zijn door haar met zorg samengesteld en ze weet als geen ander de vocalisten en musici te inspireren tot een topprestatie. Het concert begint om 20.00 uur.

Mantelzorgers kunnen een vrijkaart aanvragen bij Mantelzorgorganisatie de Kap in Apeldoorn. Kijk hiervoor op de website www.dekap.nl of bel naar 055-5295 520. Verder zijn de kaarten te bestellen via de website van Theater Orpheus www.orpheus.nl of via de theaterkassa: 055-5270 300.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie