Afbeelding
Eigen foto

Slagerij breidt uit met wroetvarkensvlees

25 november 2021 om 15:02 Overig

Vleesvarkens in een wroetstal

PUTTEN Goed vlees mét een goed verhaal, daar draait het om bij slagerij Van den Berg uit Putten. Je ziet dit terug in het ruime assortiment biologisch- en scharrelvlees. Dit assortiment wordt nu uitgebreid met wroetvarkensvlees onder andere uit Putten.

,,Als slagerij willen we honderd procent achter ons product staan”, aldus Albert van den Berg. ,,Smaak en kwaliteit zijn hierbij erg belangrijk. Dit vind je terug in het wroetvarkensvlees. Dit vlees is fijn van structuur, bevat intramusculair vet en is heerlijk mals. Een kwalitatief goed stuk vlees en dat proef je!”

Het Wroetvarken groeit op bij boeren met een wroetvarkensstal. Kenmerkend voor dit type stal is de dichte vloer met een dikke laag strooisel. Naast spelen en liggen in het strooisel zie je de dieren ook regelmatig met hun neus een sleuf in het strooisel trekken voordat ze gaan liggen. Door de mogelijkheid van wroeten in de stal, kunnen de dieren hun natuurlijk gedrag beter vertonen. De varkens genieten van een zorgvuldig samengesteld voer (vrij van genetische aanpassingen) en groeien in hun eigen tempo. Dit samen met een natuurlijk dag- en nachtritme in de stal, speelmateriaal, ruimte en het leven in grotere groepen, zorgt voor betere leefomstandigheden.

Wroetvarkens worden gehouden door boeren die bewust kiezen voor deze manier van varkens houden. Familie van de Kamp van Speel- & Beleefboerderij “De Roosendaal” is dit jaar begonnen met het houden van hun vleesvarkens in een wroetstal. ,,We waren op zoek naar een concept dat bij ons past en bij onze wensen hoe we onze dieren willen huisvesten”, aldus Sabine van de Kamp. ,,Belangrijk daarbij was dat er ook een verdienmodel aan zat en dat de manier waarop we onze varkens houden ook gewaardeerd wordt door onze afnemers. Het is ontzettend fijn om onze dieren in deze stal te zien, daar kunnen we zelf ook erg van genieten. Het plaatje wordt nu helemaal compleet nu slagerij van den Berg het wroetvarkensvlees opneemt in hun assortiment.”

,,Samen zetten we wroetvarkensvlees op de kaart, letterlijk en figuurlijk”, vult Christian van de Kamp aan. ,,Door deze samenwerking verbinden we boer, slager en consument, precies zoals het concept bedoeld is. Bezoekers van de Speel- & Beleefboerderij kunnen tijdens de openingstijden van buitenaf een kijkje nemen in de wroetstal en zelf ervaren hoe de wroetvarkens leven. We gaan wroetvarkensvlees opnemen in de menukaart en ook tijdens een barbecue op de Speel- & Beleefboerderij kun je straks wroetvarkensvlees verwachten, natuurlijk geleverd door Slagerij van den Berg. Zo is het cirkeltje rond.” Albert van den Berg ,,We hebben ontzettend veel zin in deze samenwerking en vertellen graag het verhaal achter dit stukje kwaliteitsvlees.”

Het wroetvarkensvlees is verkrijgbaar bij Slagerij van den Berg aan de Klaas Bosstraat 3. Kijk voor meer informatie op www.mijn-slager.nl.

De wroetvarkens zijn te zien bij Speel- & Beleefboerderij ‘De Roosendaal’ aan de Beulekampersteeg 31. Kijk voor meer informatie op www.deroosendaal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie