Nederlander worden is niet zo makkelijk - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Nederlander worden is niet zo makkelijk

13 dec, 10:06 Overig ANP
Afbeelding

PUTTEN Nieuwe Nederlanders krijgen op Nationale Naturalisatiedag een feestelijk onthaal om het bewijs van het Nederlanderschap te vieren.
Hoewel gemeenten deze dag dit jaar verschillend invullen vanwege corona, is de vreugde er niet minder om. ,,Ik ben hier mijn hele leven al mee bezig.”

Naturaliseren is een ander woord voor ‘Nederlander worden’. Een vreemdeling kiest er dan voor om Nederlands staatsburger te worden. 

DROMEN WAARMAKEN Met de Nationale Naturalisatiedag op 15 december, ligt er voor de generaal pardonners extra feest in het verschiet.
In 2007 kregen tienduizend pardonners te horen dat ze voor altijd in Nederland mogen blijven. Maar de grote groep pardonners kwam niet in aanmerking voor een Nederlands paspoort, omdat deze mensen niet aan een geboorteakte en paspoort uit hun land van herkomst konden komen. Dit zorgde voor veel problemen. Zonder Nederlands paspoort kan je bijvoorbeeld niet stemmen, geen hypotheek aanvragen, naar het buitenland reizen of trouwen.
Afgelopen zomer kregen de generaal pardo..

Afbeelding
Politiek 1 uur geleden Enquête Wij Putten in de wijk ’t Veld: Zorgen om energielasten
Afbeelding
Recreatie 2 uur geleden Einde negatief zwemadvies Strand Horst Zuid en Strand Nulde Noord
Afbeelding
Dieren 2 uur geleden Tweekoppige schildpad uit Putten is Dier van het Jaar
Afbeelding
Voetbal 20 uur geleden SDC Putten verliest van tiental HBOK
Afbeelding
Zorg 29 sep, 10:44 Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad
Afbeelding
Natuur en milieu 29 sep, 08:00 Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.