‘Aan de wandel met Nico de Haan’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

‘Aan de wandel met Nico de Haan’

21 dec, 14:13 vogelaar Overig Margreet Hendriks
Milieubeschermer en vogelaar Nico de Haan is nog lang niet uitverteld over de wondere wereld van de vogels
Milieubeschermer en vogelaar Nico de Haan is nog lang niet uitverteld over de wondere wereld van de vogels

Nico de Haan overhandigde aan zijn goede vriend, schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn onlangs het twintigduizendste exemplaar tijdens een wandeling in Zalk, waar De Haan opgroeide als zoon van een dominee van de Nederlands Hervormde Kerk en waar zijn liefde voor het vogelen ontstond.

,,Eigenlijk is het te danken aan de coronacrisis dat dit boek er is gekomen’’, vertelt De Haan tijdens een wandeling die we maken rond kasteel Renswoude, een gebied waar hij regelmatig met zijn verrekijker en telescoop op pad gaat om vogels te spotten. ,,Het land ging in lockdown en ineens waren er geen cursussen en workshops meer te geven of excursies te leiden. Je moet iets met je tijd aan en dus was dat een uitstekend moment om een bij mij al langer bestaand plan ten uitvoer te brengen: het maken van een gids die iedereen in staat stelt makkelijker vogels te herkennen. Er bestaan natuurlijk al tal van vogelboeken en -gidsen, maar die zijn voor het grote publiek vaak niet heel gebruiksvriendelijk.’’

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.