wethouder Koekkoek
wethouder Koekkoek Gemeente Putten
Fontanusplein 1

Perspectief

13 januari 2022 om 14:03 Overig

Laat ik beginnen om u allen, in deze eerste collegecolumn van het nieuwe jaar, het allerbeste voor 2022 te wensen. Een jaar wat slecht begint, laat dat duidelijk zijn. Corona hangt als een grauwsluier boven ons land. Dus ook boven Putten. Corona raakt iedereen.

ONDER VOORWAARDEN Aan het eind van deze week heeft het kabinet, inmiddels in een nieuwe samenstelling, een persconferentie gepland. De hoge besmettingscijfers beloven niet veel goeds. Versoepelingen liggen niet voor de hand. Toch hoop ik oprecht dat het kabinet nog eens beziet of naast de supermarkten ook andere winkels onder voorwaarden open mogen. En misschien dat er ook mogelijkheden voor de horeca zijn.

HARD GELAG De lockdown treft de horeca en de zogeheten niet-essentiële winkels in het hart. Het vet is daar, na de eerdere maatregelen, van de botten. Ik heb de afgelopen week met ondernemers uit deze branches gesproken. Een aantal staat op omvallen. Dat is niet alleen een hard gelag voor deze ondernemers, maar ook voor ons als Puttense gemeenschap. Het raakt ons allemaal. Winkels dragen namelijk bij aan de leefbaarheid van ons dorp.

ONBILLIJK De maatregelen zoals die gelden voor de niet-essentiële winkels zijn moeilijk uit te leggen. Terecht werd er in de media de vergelijking gemaakt met de markt waar wél kleding verkocht mag worden. Echter, dit maakt niet dat wij als gemeente zomaar de landelijke regelgeving, hoe onbillijk ook, aan onze laars kunnen lappen. Dan is het eind echt zoek en komen wij nooit uit deze situatie.

AANVULLEND Deze week gaan wij als college opnieuw om tafel met de ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten (WCP). Dan kijken wij welke mogelijkheden er op het niveau van Putten zijn om enige verbetering te brengen, vooral in de situatie van de niet-essentiële winkels. Dit aanvullend op de bestaande regelingen van het kabinet. De overleggen met de WCP en ook met de horecaondernemers verlopen in een constructieve sfeer. Ik waardeer deze constructieve sfeer. Alleen samen komen wij verder. Tegelijk begrijp ik heel goed dat er behoefte is aan perspectief. Dit is niet vol te houden. Dat beseffen wij ons op het gemeentehuis heel goed.

Roelof Koekkoek, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie