Cor van Rouwendaal wil kijken of hij een knarrenhof van de grond kan krijgen.
Cor van Rouwendaal wil kijken of hij een knarrenhof van de grond kan krijgen. Henk Hutten

Cor van Rouwendaal peilt behoefte voor een knarrenhof

2 februari 2022 om 16:24 Overig

PUTTEN Wellicht hebben bezoekers van Albert Heijn de oproep die Cor van Rouwendaal onlangs daar op het prikbord heeft geplaatst gezien, waarin hij opriep of er mensen zijn die er behoefte aan hebben om hun koop- of huurhuis in te ruilen voor een onderkomen in een knarrenhof.

Hiermee wil Van Rouwendaal (66) peilen of meer inwoners deze behoefte hebben en eventueel een groep willen vormen om tot een snelle oplossing voor onze wat oudere dorpsgenoten te komen. ,,Ik ben inmiddels uitgewerkt en woon in het buitengebied. Het liefste wil ik samen met mijn vrouw meer gaan reizen en leuke dingen doen. Maar in de zomermaanden kan ik niet weg, omdat we teveel hebben om voor te zorgen. Denk hierbij alleen al aan onze tuin. Natuurlijk kan ik iemand inhuren die dan de boel verzorgt, maar daar heb ik geen zin in. Ik woon in een prachtig huis, maar toch lijkt het mij een goed idee om mijn huis te verkopen en me te vestigen in een knarrenhof waar we dan met gelijkgestemden gezellig in een buurt kunnen wonen. 

Mijn ideale knarrenhof is een plek waar we samen met leeftijdsgenoten kunnen wonen en leven aan de rand van ons dorp. Uiteraard heeft een ieder een eigen woning en is volledig zelfvoorzienend. Maar wat mij betreft is er bijvoorbeeld wel een binnenhofje waar dan een gezamenlijke tuin kan worden gerealiseerd. Daarnaast wil ik ook een ruimte, waar we bij elkaar kunnen komen om samen koffie te drinken, onze verjaardagen te vieren en eens een spelletje te doen. Ik denk aan een woonvorm van maximaal twee bouwlagen. Eigenlijk gewoon lekker bezig zijn met leven en daar waar nodig kunnen we elkaar steunen. Ik lever hiervoor graag mijn eigen royale huis in om jonge gezinnen de kans te geven ons huis te kopen.”

Van Rouwendaal vervolgt: ,,Ik heb dit al eens bij de gemeente Putten aangekaart, maar die geeft niet thuis. Mij werd verteld dat de prioriteit nu ligt bij woonruimte voor jongeren, omdat die op dit moment Putten massaal verlaten. Maar wij ouderen willen ook wat. Ik heb toen gevraagd om een paar bunder grond. Dan zoek ik zelf wel naar mogelijkheden om dit van de grond te krijgen. Maar daar voelde de gemeente niet voor. Ook heb ik contact gezocht met Wilma Wonen het voormalige Sligroterrein aan de Voorthuizerstraat gaat ontwikkelen.  Maar die laat er eigenlijk geen onduidelijkheid over bestaan en geeft het weinig kans. Ik vind het belangrijk om er nu in te springen voordat de plannen voor Putten Zuid en dat gebied aan de Voorthuizerstraat helemaal klaar zijn. In het hele land zijn er behoorlijk wat initiatieven voor knarrenhoven, maar het lijkt er op dat dit in Putten niet gaat lukken. Daarom wil ik graag een oproep doen om te peilen of er in Putten behoefte is aan dit soort woonvormen en op deze manier aandacht vragen voor de mogelijkheid om ook in Putten een knarrenhof te ontwikkelen.”

,,Volgens mij is een dergelijk project goed te realiseren. Maar nu stuit ik steeds op nee. Er kan veel niet en alles duurt lang. Dat geldt overigens ook voor het bouwen van woningen voor jongeren en jonge gezinnen. Maar laten we nou eens kijken wat wel kan. Het zou, mijns inziens, wenselijk zijn als mensen die alleen of samen in een groot huis wonen, en dat zelf ook graag willen, plaatsmaken voor gezinnen. Dat bevordert de doorstroming.”

Zijn er meer zestig plussers die graag in een knarrenhof zouden willen wonen of hier ideeen over hebben? Stuur dan een mail naar puttenaer@bdu.nl.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie