Afbeelding
Fokko Everts

Kom naar het moment van solidariteit met de Oekraïne op zaterdag 12 maart

11 maart 2022 om 10:51 Overig

PUTTEN De gemeente Putten houdt op zaterdag 12 maart 2022 ‘een moment van solidariteit’ met de inwoners van de Oekraïne. De bijeenkomst begint zaterdag om 11.00 uur in de representatieve hal van het gemeentehuis aan het Fontanusplein. Aansluitend wordt de vlag van de Oekraïne gehesen op het gemeentehuis.

Inwoners van Putten zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst. Dit geldt in het bijzonder voor inwoners die betrokken zijn bij de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne en vanzelfsprekend ook voor de vluchtelingen die inmiddels in Putten verblijven.

Tijdens de bijeenkomst zal burgemeester Lambooij van Putten het woord tot de aanwezigen richten. Daarbij gaat hij in op de ontwikkelingen in Oekraïne en de gevolgen voor ons land en voor de gemeente Putten. De bijeenkomst duurt in totaal een uur. 

In heel Europa worden aanstaande zaterdag ‘momenten van solidariteit’ gehouden. Dit gebeurt op initiatief van de burgemeester van Florence, Dario Nardella, die ook president is van Europees stedennetwerk Eurocities. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt deze gedachte en heeft de Nederlandse gemeenten opgeroepen dit initiatief te ondersteunen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie