Jelmer Beukema nam de versierselen in ontvangst van burgemeester Lambooij.
Jelmer Beukema nam de versierselen in ontvangst van burgemeester Lambooij. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Jelmer Beukema lid in de orde van Oranje-Nassau

26 april 2022 om 14:56 Overig

,,U bent mantelzorger voor uw zoon (die weduwnaar is) en zijn vier kinderen. Dat ziet u als vanzelfsprekend en doet u onvoorwaardelijk. U voelt dat wellicht niet zo, maar dat is toch een zware verantwoordelijkheid”, geeft burgemeester Lambooij aan. ,,Ik vind het dan ook heel bijzonder dat u naast uw zorgtaken kans ziet om u volop in te zetten voor de mensen die het tempo van onze hectische samenleving niet altijd kunnen bijbenen. U bent actief betrokken geweest bij onder andere de Gereformeerde kerk, het Diaconaal Platform Putten, Inloophuis ‘t Hart van Putten, de Voedselbank en Welzijn Putten.”

PUTTEN De heer Jelmer Beukema (76 jaar) wordt gekenmerkt door zijn tomeloze en kordate inzet voor de minderbedeelden in de samenleving. Hij kreeg tijdens de lintjesregen, die afgelopen dinsdag werd gehouden, een Koninklijke onderscheiding.

Lambooij vervolgt: ,,Door uw inzet is een samenwerkingsverband tussen alle diaconieën binnen de gemeente ontstaan: het Diaconaal Platform Putten. Daarnaast bent u medegrondlegger van de stichting Inloophuis ‘t Hart van Putten. Ook bent u een van de langstzittende vrijwilligers bij de Voedselbank en heeft u voor langdurig werkelozen in Putten een begeleidingstraject naar werk opgezet. Tevens begeleidt u statushouders. Dat deed u allemaal geheel belangeloos en naast een drukke baan als leerkracht en dat doet u ook naast de zorg voor uw zoon en zijn kinderen; uw kleinkinderen. Wat voor u vanzelfsprekend is, vind ik heel bijzonder.”

,,Daarom mag ik u mijnheer Beukema en ook de heer Aalten meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u beiden te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Graag reik ik u de versierselen behorende bij deze onderscheiding uit.” Als eerste kreeg Teun Aalten de versierselen opgespeld en daarna was het de beurt aan Jelmer Beukema om de decoratie in ontvangst te nemen.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie