Burgemeester Lambooij legt samen met zijn echtgenote de eerste krans bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats.
Burgemeester Lambooij legt samen met zijn echtgenote de eerste krans bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Ook in Putten was het twee minuten stil

4 mei 2022 om 21:19 Overig

PUTTEN Ook in Putten was het om 20.00 uur twee minuten stil bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Engweg. 

Traditiegetrouw begon de herdenking met een herdenkingsbijeenkomst waarna een stille tocht werd gelopen vanaf de gereformeerde kerk naar de oude ingang van de begraafplaats aan de Molenstraat. Ook daar stonden al velen te wachten om de plechtigheid bij te wonen. Nadat Excelsior een aantal minuten voor acht uur twee coupletten van een koraal had gespeeld werden er twee minuten van stilte en bezinning gehouden. Een trompetsignaal gaf het begin van de twee minuten aan. 

Na de twee minuten stilte werd het Wilhelmus gezongen. Burgemeester Lambooij legde samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Sem Aalten en Debra van Helden van basisschool De Wegwijzer legden namens alle leerlingen uit Putten een krans. De Stichting Oktober ‘44 en een delegatie van loopgroep De Samenloop legden ook een krans. 

De loopgroep vertrok na de herdenking richting Wageningen om daar het bevrijdingsvuur op te halen. Morgen hopen de leden van de loopgroep om 9.00 uur op het Fontanusplein het bevrijdingsvuur te overhandigen aan burgemeester Lambooij. Inwoners en bezoekers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. 

Na afloop van de plechtigheid speelde Excelsior nog enkele koralen en werden de omstanders in de gelegenheid gesteld bloemen bij het monument te leggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie