Na ruim 25 jaar neemt programmeur Rosemarie Landman afscheid van Theater Stroud.
Na ruim 25 jaar neemt programmeur Rosemarie Landman afscheid van Theater Stroud. Theater Stroud

Theater Stroud neemt afscheid van Rosemarie Landman

Overig

Voorzitter Astrid van Schaik zegt over het afscheid van haar programmeur: ,,Meer dan een kwart eeuw heeft Rosemarie geprogrammeerd voor Theater Stroud. Sterker nog: zij stond aan de wieg van de kunst en cultuur in Putten. In het begin was dat nog kleinschalig, met alleen operette, waarbij er meer mensen op het podium stonden dan er in de zaal zaten. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer professionele voorstellingen bij. Nu vijfentwintig jaar later is Theater Stroud niet meer weg te denken uit Putten. En weten veel mensen uit de wijde omgeving Stroud te vinden voor een complete avond uit.” 

PUTTEN Eigenlijk zou Rosemarie Landman twee jaar geleden al afscheid nemen van Theater Stroud, maar corona zorgde ervoor dat ze tóch nog wat langer bleef. Een mooie manier voor haar om rustig af te bouwen en bovendien haar opvolger, Nithard Keijdener, alle kneepjes van het vak bij te brengen. Nu die laatste taak erop zit heeft het theaterteam haar afgelopen vrijdag in kleine kring uitgezwaaid. 

VEEL MEEGEMAAKT Van Schaik vervolgt: ,,Samen met het team heeft Rosemarie veel meegemaakt. Ontroerende, mooie, vrolijke en spraakmakende voorstellingen, leuke en bijzondere artiesten, decors (die soms in het oude Stroud niet pasten), techniek, licht, geluid met én zonder haperingen. Rosemarie programmeerde beginnende artiesten, zoals Jochem Meijer en Pieter Derks, die nu toppers zijn in Nederland. Zij zag hun succes al vroeg en gaf ze een podium in ons theater.”

,,Te bedenken dat ze er na haar verhuizing naar Putten aanvankelijk niets voor voelde om zich hier aan cultuur te verbinden. Ze bleef verbonden aan de cultuur in haar oude woonplaats Heerde. Gelukkig heeft zich bedacht. Een groot afscheid wilde ze niet, maar na de previewavond vorige week zaterdag was het applaus terecht voor haar, en afgelopen vrijdag heeft het theaterteam haar bedankt voor alles wat zij heeft gedaan: voor cultuur in het algemeen en voor het Theater Stroud in het bijzonder”, besluit Van Schaik.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Bestel oliebollen bij het St Jansdal in Harderwijk voor het goede doel 16 uur geleden
Afbeelding
Eindejaars Energiebespaaractie voor de inwoners van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem 18 uur geleden
Afbeelding
Even terug naar de jaren vijftig met The Wieners, deze band treedt op in Theater Stroud Putten 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
In Putten werden 43 bestuurders betrapt op rijden onder invloed 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Putters en Puttenaren 2; de geschiedenis van Putten in levensverhalen 23 uur geleden
Afbeelding
ABN AMRO: baan in horeca minder populair bij jongeren gisteren
Logo
Afbeelding
Grieta en Karel hadden 240 pleegkinderen: Nijkerkse documaker filmde hun verhaal 6 dec, 20:00