Michaël, Wasim, Rafaël en Heleen hopen veel kinderen te mogen begroeten bij 'Spelenderwijzer'.
Michaël, Wasim, Rafaël en Heleen hopen veel kinderen te mogen begroeten bij 'Spelenderwijzer'. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Wie wordt ‘Spelenderwijzer’?

23 juni 2022 om 09:56 Overig

PUTTEN Stichting Leergeld Randmeren Putten en StudieHub Putten zorgen ervoor dat alle kinderen uit groep 6 tot en met 8 van de basisschool spelenderwijs hun rekenen en taal kunnen bijspijkeren tijdens de laatste drie weken van de zomervakantie. Daarnaast is er ook ruimte voor gezellige activiteiten.

,,Wij hebben voor deze unieke samenwerking gekozen, omdat we vinden dat alle kinderen mogen meedoen. Daarom financieren wij dit begeleidingsaanbod. Daarnaast denken wij dat hier behoefte aan is, omdat veel kinderen de afgelopen jaren, mede door corona, achterstanden hebben opgelopen”, legt Heleen Remijn van Stichting leergeld Randmeren uit. ,,Het motto van Leergeld Randmeren is ´alle kinderen mogen meedoen’ en ons doel is om de kans hierop voor kwetsbare kinderen te vergroten. Omdat er in deze gezinnen vaak geen geld is voor dure huiswerkbegeleiding en ook de mogelijkheden van scholen niet grenzeloos zijn bieden wij deze kinderen in de zomervakantie kosteloos een prachtig begeleidingsaanbod aan. Een plaats reserveren kost 10 euro, maar dat bedrag wordt teruggegeven na het bijwonen van alle sessies.”

De drie enthousiaste bijlesdocenten Wasim (24), Rafaël (21) en Michaël (23) besloten vorig jaar hun krachten te bundelen en het huiswerkinstituut StudieHub op te richten aan de Veldstraat. Ze wilden kwalitatief goede studiebegeleiding tegen een toegankelijk tarief bieden. Wasim, Rafaël en Michaël leggen uit: ,,In de laatste drie weken van de zomervakantie verzorgen wij iedere dinsdag en donderdag een begeleidingsaanbod via Leergeld Randmeren om de vaardigheden rekenen en taal bij te spijkeren. Er wordt gewerkt in kleine groepjes onder onze professionele begeleiding. De middagen zullen in het teken staan van andere activiteiten. Deze dagen moeten vooral plezierig zijn. Het is vakantie en we willen dat de kinderen die zich hiervoor aanmelden er vooral ernaar uitkijken. Ze ontmoeten hier nieuwe leerlingen en ze gaan meemaken dat leren leuk kan zijn. We bedienen hiermee de ouders en de kinderen, want we gaan er een superleuke tijd van maken.”

Wasim legt uit: ,,Voordat de kinderen bij ons komen zoeken we contact met de school en daardoor kunnen we maatwerk leveren. We werken in kleine groepjes en kunnen in een korte tijd flinke stappen maken. De ochtenden besteden we aan taal en rekenen. Daarna is er tijd voor een leuke sociale activiteit. Denk hierbij aan bowlen, laser gamen maar ook een speurtocht of samen iets koken. We gaan er een hecht clubje van maken en er worden mooie vriendschappen opgebouwd.”

De mannen van StudieHub zijn jong en staan daarom dichtbij de leerlingen. Michaël geeft aan: ,, Ik heb rechten gestudeerd, maar vind meer voldoening in het helpen van jongeren. Ik geef al bijles vanaf mijn twaalfde jaar en ben blij dat ik mijn passie kan combineren met mijn werk.” Wasim werkte al twee jaar in de verzekeringswereld en miste een stukje voldoening. ,,We proberen structuur te brengen bij het leren van talen. Bij exacte vakken grijpen we regelmatig terug naar de basis en nemen de leerlingen stap voor stap mee in het proces. De kinderen zijn vaak zo blij als ze goede cijfers halen en daar worden wij ook weer blij van. Het begeleiden van kinderen geeft mij meer voldoening.”

,,Naast het begeleiden van de leerlingen bieden we ook een gezonde lunch en een leuke activiteit in de middag. Er is ruimte voor ongeveer twintig kinderen. Dus schrijf op tijd in”, geeft Remijn nog mee.

Kijk voor meer informatie op de website www.leergeld-randmeren.nl, bel 06-1446 7267 of stuur een email naar putten@leergeldrandmeren.nl.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie