Afbeelding

Sportfitgroepen gaan biljarten

15 juli 2022 om 16:43 Overig

PUTTEN De sportfitgroepen van de “Stichting in Beweging” hebben het sportseizoen afgesloten met een partijtje biljarten bij Biljartvereniging 2 Brothers. Na een veel gehoord ‘dat heb ik nog nooit gedaan’ togen bijna veertig dames onder leiding van Annemieke Carbo naar BV 2Brothers om in de prachtige accommodatie aan de Roosendaalseweg een poging te wagen zonder ‘kleerscheuren’ de ballen te raken.

Starten met een kopje koffie of thee met iets lekkers.  Na uitleg door clubtrainer Nico Sandberg en onder de deskundige begeleiding van Nico, Kees, Hans, Dirk en Martin gingen de aanwezigen in groepjes per tafel aan de slag. Menig ‘ah en oh’ klonk door de zaal. Hier en daar openbaarde zich zelfs aanleg

Met veel plezier werd kennisgemaakt met de biljartsport en vol bewondering gekeken naar de demonstraties. Of er nu een vrouwen-biljartgroep komt? Wie weet! De biljartclub heeft één dame als lid en zou graag wat meer dames bij de club hebben. Een aantal dames was heel geïnteresseerd.

Het contact tussen Stichting in Beweging en de BV 2 Brothers is op een bijzondere manier tot stand gekomen. De biljartclub neemt deel aan de Open Club gedachte met het thema ‘participatie’. Verschillende doelgroepen worden volgens een ingediend plan benaderd om kennis te maken met het biljarten en de club. Zo ook de doelgroep ‘vrouwen’. Als eerste werd (tweede helft 2021) het sociaal maatschappelijk werkveld door de biljartclub benaderd om kennis te maken en om de doelgroepen via hen beter te bereiken. Dat contact leidde tot het idee voor de Stichting in Beweging om een middag te komen biljarten. Covid zorgde voor vertraging maar wat in het vat zat verzuurde ook nu gelukkig niet.  Alle deelnemers hadden een fantastische middag met dank aan BV 2Brothers.

De biljartclub is een groeiende vereniging en iedereen is van harte welkom om kennis te maken, zeker ook vrouwen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie