Afbeelding
Hervormde Gemeente Putten

Alphacursus 2022

Overig

PUTTEN Ieder mens stelt zich van tijd tot tijd wel eens de vraag: Waarvoor en voor wie leef ik? De tijd waarin we leven kan erg onrustig maken. 

Mensen kunnen het gevoel hebben dat ze constant onder druk staan, omdat ze denken te moeten presteren, waardevol en sterk moeten zijn en alles wat op hen afkomt aan te kunnen. De Alphacursus wil de kracht en de liefde van Jezus helpen ontdekken en hoe deze een bodem en zekerheid in het leven kunnen geven. Tijdens de cursus wordt er tijd genomen voor ontmoeting met elkaar rond maaltijden en gesprekken in een open en gemoedelijke sfeer. Ook wanneer mensen al jaren in de kerk zitten kan de vraag opkomen wat en in wíe ze nu werkelijk geloven. Daarbij wil de Alphacursus helpen. Maar ook voor mensen die kennis willen maken met Jezus kan de Alphacursus een prachtig hulpmiddel zijn. 

HOE ZIET DE ALPHACURSUS ERUIT? De cursus omvat tien avonden en een weekend. Iedere avond wordt begonnen met een maaltijd. Daarna volgt een korte inleiding en dan is er ruimte om in kleine gespreksgroepen door te praten en vragen te stellen. De Alphacursus is geen Bijbelkring waarbij specifieke geloofsaspecten of Bijbelgedeelten bestudeerd worden. Alpha wil vooral mensen helpen die zich voor het eerst of opnieuw willen bezighouden met de kern van het christelijk geloof.

WELKOM Op donderdagavond 8 september wordt er een informatieavond gehouden in de zaal bij de Zuiderkerk. Op deze avond kunnen belangstellenden op een gezellige manier kennis maken met de cursus en het Alphateam en zich opgeven (mag voor 8 september ook). De cursus start op donderdag 22 september. Overige data, onderwerpen en informatie zijn te vinden op de website www.hervormdputten.nl/ geloven, Alphacursus of via alieknoppersen@gmail.com. Ook bestaat de mogelijkheid om telefonisch contact te zoeken via telefoonnummer 06-2720 5635 of  Alpha@kerknetputten.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 22 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38