Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten

5 aug, 15:21 Uitjes in de regio Overig Sarah Westphal
Vrijwilliger Albert Nieuwenhuis leidt het museum in voor de bezoekers.
Vrijwilliger Albert Nieuwenhuis leidt het museum in voor de bezoekers.

PUTTEN De Puttenaer bezoekt de leukste uitjes in de regio. Deze week aandacht voor Historisch Museum De Tien Malen in Putten. De Tien Malen haalt de geschiedenis van Putten dichterbij. Vier middagen in de week zijn de deuren van het gebouw op Landgoed Schovenhorst geopend voor bezoekers. Albert Nieuwenhuis is vrijwilliger bij Historisch Museum De Tien Malen: ,,Ik zou zeggen: kom binnen en geniet!’’ 

,,Welkom bij museum De Tien Malen,’’ zo begint Albert Nieuwenhuis zijn uitleg aan twee bezoekers uit Zaandam. ,,Een klein museum van een grote vereniging.’’ Hij doelt op het Puttens Historisch Genootschap, waar De Tien Malen onderdeel van is. Albert is vrijwilliger bij het museum aan de Garderenseweg en vandaag is hij de gastheer, samen met zijn vrouw.

Met een bezoek aan het Historisch Museum De Tien Malen dompel je je onder in de geschiedenis van Putten. En dat gaat ver terug in de tijd: in het gebouw op Landgoed Schovenhorst, zijn spullen te vinden vanaf de prehistorie tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. Bezoekers zijn elke woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag welkom tussen half twee en half vijf. Vrijwilligers, zo..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.