Op pad met de boswachter - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Op pad met de boswachter

12 aug, 14:49 Uitjes in de regio Overig Sjoerd van der Wal
De Leuvenumse beek is de langste beek van de Veluwe en zoekt slingerend haar weg door het bos.
De Leuvenumse beek is de langste beek van de Veluwe en zoekt slingerend haar weg door het bos.

PUTTEN De redactie is op zoek gegaan naar leuke zomeruitjes in de regio. Dit keer aandacht voor de excursies van Natuurmonumenten. Beleef de lokale natuur en leer meer over de bijzondere dieren die daar leven! 

Het was een mooie zaterdagavond toen ik aankwam bij de oude schaapskooi op landgoed Oldenaller. Ik ga met een klein groepje op zoek naar de das, onder begeleiding van boswachters Ton Hagmolen of Ten Have en Frank Schop, beide vrijwilligers bij Natuurmonumenten. De das zelf hebben we niet gezien, die kans is ook erg klein horen we. Wel zagen we een paar reeën en sporen van de das, zoals wissels en graafputjes. Ook hebben we een heuse dassenburcht gezien! Ik heb veel geleerd over dit bijzondere dier. En ondanks dat we de das niet gespot hebben, vond ik het een hele mooie ervaring. Het landgoed zelf is prachtig en het werd steeds donkerder terwijl we in stilte door het bos liepen. 

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.