Sorte is genomineerd voor de titel Dier van het Jaar.
Sorte is genomineerd voor de titel Dier van het Jaar. Kidsweek

Wordt de Puttense tweekoppige schildpad Dier van het Jaar

Overig

PUTTEN Kinderkrant Kidsweek reikt sinds 2011 elk jaar rond Dierendag de titel Dier van het Jaar uit aan een dier dat iets bijzonders heeft gepresteerd of meegemaakt. Ook kan er dit jaar weer gestemd worden op vier bijzondere huisdieren. Zij maken kans op de titel Huisdier van het Jaar.  

Een van de genomineerde dieren is Schildpad Sorte, deze schildpad heeft niet één, maar twee koppen. En zes pootjes aan zijn lijf. Zijn baasje schrok zich dan ook een hoedje toen hij geboren werd. Het leken wel twee schildpadden, maar Sorte blijkt maar één lijf en hart te hebben. Dat is gelukkig niet gevaarlijk. Het gaat zelfs hartstikke goed met Sorte.

Ook de bevers Billy en Bella zijn genomineerd. WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen hoopte al langer op een liefdesmatch tussen hun twee bevers. Maar die kregen bonje. Daarom kwam Billy naar het park. Het was meteen liefde op het eerste gezicht met Bella. De twee bevers zijn onafscheidelijk. Nu duimen dat er snel kleintjes komen!  

De eikelmuis dingt ook mee voor de titel Dier van het Jaar. Dit kleine knaagdier is het zeldzaamste zoogdier van Nederland. Met allerlei acties wordt geprobeerd het beestje te redden. Zo gaf de Zoogdiervereniging twintig eikelmuizen een zender. Op die manier kunnen ze precies zien wat de dieren nodig hebben om te overleven in het wild en uitsterven wordt voorkomen.

Verder kan er ook gestemd worden op hond Bram. Begin dit jaar werden vier jonge hangbuikzwijntjes gedumpt in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. De boswachter kreeg ze maar niet te pakken en haalde daarom hond Bram erbij. Hij is gespecialiseerd in het vangen van dieren zonder ze pijn te doen. Bram ving de vier zwijntjes, die daardoor veilig konden worden opgevangen.

STEMMEN EN UITREIKING Stemmen kan tot maandag 3 oktober via de website www.diervanhetjaar.nl. Op dinsdag 4 oktober wordt bekendgemaakt welk dier de meeste stemmen heeft gekregen en wordt uitgeroepen tot Dier van het Jaar 2022. De winnaar?ontvangt een cheque van 1000 euro?voor een goed dierendoel naar eigen keuze.   

Voor de eikelmuis is dat de Zoogdiervereniging. Voor hond Bram is dat Staatsbosheer. Voor bevers Billy en Bella gaat het geld naar WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds (WNEF) en voor schildpad Sorte is dat Stichting Schildpaddenopvang Nederland. Tijdens een feestelijke uitreiking in OnePlanet op woensdag 5 oktober wordt de winnaar van Huisdier van het Jaar bekendgemaakt. Het winnende baasje krijgt een illustratie van zijn of haar huisdier gemaakt door de Isa Bredt: bekend van @pet_disneyfication op Instagram waar ze van gewone huisdieren ware Disney-personages maakt. 

Kijk voor meer informatie en video’s van alle (huis)dieren op de website www.diervanhetjaar.nl en www.kidsweek.nl/diervanhetjaar.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 21 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38