Afbeelding
Veluwe Duurzaam

Inwoners ontvangen gratis energiebespaarpakket aan huis

Overig

PUTTEN Inwoners van de wijk Zuid-Oost in Putten kunnen binnenkort zelf aan de slag met energiebesparing. Op zaterdag 24 september of zaterdag 8 oktober ontvangen zij namelijk een gratis energiebespaarpakket aan de deur. In dit pakket zitten onder meer een ledlamp en een tochtrol. Met dit pakket willen de gemeente Putten, diverse welzijnsorganisaties en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam inwoners een steuntje in de rug geven vanwege de hoge energieprijzen.

Als onderdeel van Burendag gaan de welzijnsorganisaties en Veluwe Duurzaam langs de deur met de energiebespaarpakketten. Het is dan ook gelijk mogelijk om een gratis afspraak te maken met een energiecoach of energiemaatje. Een coach of maatje kan persoonlijk advies geven hoe er makkelijk energie kan worden bespaard in huis. 

GROTE ENERGIEBOX Daarnaast is het mogelijk om een grote energiebox aan te vragen wanneer er wordt aangebeld. Deze box wordt op een later moment langsgebracht. Deze box bevat onder andere een energieverbruiksmeter, radiatorfolie en waterbespaarders. Deze producten worden bij levering direct aangebracht in de woning. Inwoners krijgen dan gelijk handige tips hoe zij (nog meer) energie kunnen besparen.

KOFFIEKAR EN AFHAALPUNT Woonachtig in een andere wijk? Of liever niet iemand aan de deur? De pakketten zijn ook af te halen. Op 24 september en 8 oktober rijdt er een koffiekar door de wijk. Daar is het pakket ook gratis te halen, inclusief een lekker bakje koffie. Daarnaast is er die dagen een afhaalpunt in de Groene Scheg geopend.

VELUWE DUURZAAM Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor onafhankelijke informatie en advies op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van woning, tuin en omgeving. Veluwe Duurzaam werkt in opdracht van de zeven regiogemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 20 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38