De kans dat je nog ergens onbespied blijft wordt steeds kleiner - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

De kans dat je nog ergens onbespied blijft wordt steeds kleiner

22 sep, 11:13 Overig Enter Media
Er komen steeds meer beveiligingscamera's in Nederland.
Er komen steeds meer beveiligingscamera's in Nederland.

PUTTEN Sinds 2019 is het aantal beveiligingscamera’s dat geregistreerd staat in de politiedatabase ‘Camera in Beeld’ toegenomen met ruim 32 procent. In 2019 hingen er in Nederland nog 228.530 beveiligingscamera’s, inmiddels is dat aantal gestegen naar 302.890. In deze periode is het aantal particuliere beveiligingscamera’s zelfs bijna verdubbeld (+98,1 procent). In Putten zijn er 115,3 camera’s op elke 100.000 inwoners, waarmee het dorp middelmatig scoort. 

Fanatieke kijkers naar het tv-programma ‘Hunted’ verbazen zich al niet meer over het feit dat van iedereen in Nederland zo ongeveer elke stap met camera’s wordt gevolgd. Op snelwegen, in stadscentra, bij winkels en op lege bedrijventerreinen: overal snorren de camera’s onophoudelijk. Big brother is watching us. De politie is er blij mee, want het aantal daders dat via camerabeelden wordt opgespoord is groot. En de kans om onbespied de crimineel uit te hangen wordt steeds kleiner, want recent onderzoek van VPNgids.nl leert dat de stijging van het aantal camera’s enorm is. VPNgids.nl is de website waar alle lijntjes over een zogenoemde Virtual Private Network (VPN) samenkomen; het is zeg maar de brancheorganisatie.

Afbeelding
Politiek 3 uur geleden Enquête Wij Putten in de wijk ’t Veld: Zorgen om energielasten
Afbeelding
Recreatie 3 uur geleden Einde negatief zwemadvies Strand Horst Zuid en Strand Nulde Noord
Afbeelding
Dieren 3 uur geleden Tweekoppige schildpad uit Putten is Dier van het Jaar
Afbeelding
Voetbal 22 uur geleden SDC Putten verliest van tiental HBOK
Afbeelding
Zorg 29 sep, 10:44 Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad
Afbeelding
Natuur en milieu 29 sep, 08:00 Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.