De eerste zak met textiel in de container op het plein van De Korenbloem
De eerste zak met textiel in de container op het plein van De Korenbloem De Korenbloem

Een textiel inzamelpunt op het schoolplein!

7 oktober 2022 om 11:26 Overig Deel je nieuws

Leuk en leerzaam: inzamelen van oud en afgedankt textiel!

Samen met basisscholen is MC Texcycle is een initiatief begonnen om samen met leerlingen oud kleding en textiel in te zamelen en zo op vroege leeftijd bewustmaking te creëren. In Putten doen De Wegwijzer en De Korenbloem hier aan mee!

Het thema duurzaamheid past goed bij wat wij onze kinderen willen meegeven: zorg goed voor jezelf, elkaar en de wereld! Een circulaire maatschappij, aandacht voor hergebruik en zorgen voor zo min mogelijk afval, zijn belangrijk onderwerpen voor ons en onze kinderen.

Door het plaatsen van een inzamelpunt kunnen leerlingen, ouders en buurtbewoners hun oude en kapotte textiel gemakkelijk zelf deponeren in de textiel container. Denk aan oude kleding of kapot textiel, een oude broek of een t-shirt wat niet meer past... Door het inzamelen komt het textiel op de juiste plek terecht om verder te gaan in de keten. MC Texcycle draagt er zorg voor dat alles opnieuw gebruikt of verwerkt wordt en dus absoluut níet in de natuur terechtkomt. Kijk voor meer informatie gerust op https://mctexcycle.nl/.

Naast het inzamelen komen ervaren collega’s van MC Texcycle langs op onze basisscholen om gastlessen te geven en natuurlijk de  vragen van leerlingen beantwoorden. 

Doet u ook mee? Lever uw kleding in een gesloten zak in! (in geval van schoenen: deze graag aan elkaar knopen)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie