Joop bij TVP
Joop bij TVP Henk van Winkoop

tafeltennis vereniging putten bestaat 50 jaar

10 november 2022 om 22:14 Overig Deel je nieuws

TVP bestaat 50 jaar. De vereniging, spelend op de maandagavonden in de Meeuwenhal, gaat dit groots vieren. Afgelopen week sprak ik met Joop Meinders, lid vanaf 1974 en tafeltennisfanaat in hart en nieren.

Hij speelt al 48 jaar bij TVP. Joop Meinders, 62 jaren jong speelt nog steeds fanatiek tafeltennis. Hij geeft training aan de jeugd en speelt nog steeds competitie. “Dat gaat lang niet altijd meer zo goed als vroeger. Maar ik ben nog steeds ontzettend fanatiek en heb er nog erg veel plezier in,” vertelt Meinders.

Joop kwam op zijn veertiende bij de tafeltennisvereniging terecht. Die is opgericht door werknemers van de oude knopenfabriek op het industrieterrein in Putten, waar nu de Praxis te vinden is. Daar werd in de pauzes regelmatig een balletje geslagen. Het ging er zo fanatiek aan toe dat de werknemers besloten om een eigen verenging op te richten. Ze gingen spelen in Stroud. “Daar konden we maar vier tafeltennistafels kwijt,” vertelt Meinders. “Het was krap, maar altijd gezellig.”

Via een gymzaal bij de huishoudschool en sporthal De Puttereng belandde de vereniging in 2002 in de Meeuwenhal. “Daar hebben we alle ruimte,” vertelt Meinders. “Als we ons best doen kunnen we 12 tafeltennistafels kwijt. Dit is ruim voldoende om iedereen te laten spelen. 

TVP heeft nu al jaren rond de 50 leden. Op dit moment spelen 9 teams competitie, variërend van hoofdklasse tot 6e klasse. Daarnaast heeft de vereniging veel recreanten op de maandagavond, mannen en vrouwen van 10 jaren jong tot 84 jaar oud. “Overigens is iedereen altijd welkom om een keer een balletje te komen slaan in de Meeuwenhal,” vertelt Meinders.

Zaterdag 26 november organiseert TVP een reünie. Vanaf 16:00 zijn de (oud) leden welkom in de Puttereng voor een spectaculaire tafeltennisdemonstratie, gevolgd door een gezellige borrel. Meinders: “We hopen veel oud-leden te mogen verwelkomen en er een leuke dag van te maken. Graag aanmelden door te mailen naar tvpreunie@gmail.com.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie