Het avondvullende programma DichterBij is een samenwerking met de dorpsdichter van Putten, Pieter van Heiningen.
Het avondvullende programma DichterBij is een samenwerking met de dorpsdichter van Putten, Pieter van Heiningen. Henriëtte Houtsma van Donkersgoed

Popkoor Stick Together uit Putten geeft kaarten weg voor concert in Theater Stroud

18 november 2022 om 14:00 Overig

PUTTEN Het nieuwste koor van Putten, Popkoor Stick Together, verzorgt op zaterdagavond 10 december een optreden in de theaterzaal van Stroud in Putten. Het avondvullende programma DichterBij is een samenwerking met de dorpsdichter van Putten, Pieter van Heiningen. 

,,In september vorig jaar zijn wij, met achttien leden, gestart met dit koor. Nog regelmatig melden zich nieuwe belangstellenden aan en daar wij ontzettend blij mee”, vertelt voorzitter Monique Haarman. ,,Het koor is in een jaar tijd gegroeid naar een groep van 29 vrouwen. Deze vrouwen komen voornamelijk uit Putten. Dat het alleen maar dames zijn is niet zozeer een bewuste keuze. Dat is gewoon zo gegroeid.”

Haarman vervolgt: ,,Iedere twee weken repeteren wij in Stroud. En wat is er nou mooier dan in je eigen huis in de feestmaand een optreden te mogen verzorgen. Het eerste deel van de avond zingt het koor een aantal meerstemmige ballads en uptempo popnummers. Deze worden afgewisseld met gedichten die onder andere geïnspireerd zijn op de gezongen muziek en zullen worden voorgedragen door onze Puttense dorpsdichter. Na de pauze zal het koor kerstnummers brengen. ‘En uiteraard mag er dan meegezongen worden.”

,,Wij beseffen heel goed dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om een avondje naar het theater te gaan. Vandaar dat wij de voedselbank in Putten tien kaarten hebben geschonken die zij gaan uit delen. Wij hebben er verder zelf geen invloed op wie de kaarten krijgen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de voedselbank de juiste personen wel weet te vinden. En wie weet krijgt onze actie nog wel navolging van andere partijen uit Putten. Want cadeautjes uitdelen hoeft zich natuurlijk niet te beperken tot de maand december”, aldus de voorzitter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie