PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Putten

Het Puttens Mannenkoor viert 75-jarig jubileum in hun pand aan de Hooiweg in Putten

Overig
Foto: Eigen foto
21 nov. 2022, 10:46
Het Puttens Mannenkoor bestaat op 2 december 75 jaar. Voorzitter Leendert Lodder onderste rij midden.
Het Puttens Mannenkoor bestaat op 2 december 75 jaar. Voorzitter Leendert Lodder onderste rij midden.
PUTTEN

Op vrijdag 2 december viert het Puttens Mannenkoor haar 75-jarig bestaan. In het verenigingsgebouw aan de Hooiweg is er een instuif. Wie wil komen, is vanaf 19.00 uur welkom. In het voorjaar komt er nog een activiteit gelieerd aan het jubileum gecombineerd met een uitvoering. Hiervoor worden binnenkort ideeën uitgewerkt, meldt voorzitter Leendert Lodder.

Wat het Puttens Mannenkoor onderscheidt van andere koren in Putten is dat er niet alleen geestelijke muziek wordt gezongen. ,,We zijn een algemeen koor en zingen voor de helft christelijke liederen en voor de andere vijftig procent niet-christelijk. We zingen bekende evergreens uit de jaren 60 en 70 zoals Bridge over troubled water van Simon & Garfunkel, Hallelujah van Leonard Cohen en Alles wat ademt van Rob de Nijs. De echt goede muziek vanuit die tijd. We hebben een repertoire van ongeveer zeventig nummers.”

Het Puttens Mannenkoor heeft tien uitvoeringen per jaar. ,,Op 10 december is een uitvoering in zalencentrum De Aker. Dat doen we voor bejaarden en gehandicapten. We nodigen juist die mensen uit via de verzorgingstehuizen, al is uiteraard iedereen welkom. Meestal zitten daar zo’n honderd mensen.”

Deel dit artikel via: