Ruud Willemsen is terug bij De Meeuwen, nu als trainer.
Ruud Willemsen is terug bij De Meeuwen, nu als trainer. Foto: Naomi Doppenberg

Trainer Ruud Willemsen onverwacht weg bij Korfbalvereniging De Meeuwen in Putten

Overig

Trainer Willemsen onverwacht weg bij De Meeuwen

PUTTEN Daags voor de start van de zaalcompetitie werd de selectie van De Meeuwen verrast met het nieuws dat Ruud Willemsen is opgestapt als trainer. Dat besluit nam hij vanwege een veranderde privé en werksituatie.

De trainer uit Amersfoort en oud-speler van de club was bezig aan zijn derde jaar bij De Meeuwen, waar hij een duo vormt met Arjan Rietel. De keuze ging hem niet in de koude kleren zitten. ,,De combinatie tussen werk, privé en sport is momenteel niet haalbaar. Om aan mijzelf en aan mijn gezin te denken, moest ik deze keuze maken. Ondanks dat het een goede keuze is, had ik het er emotioneel wel zwaar mee. De Meeuwen is mijn club en we waren halverwege het doel (handhaven in de hoofdklasse). De promotie naar de hoofdklasse was vorig jaar natuurlijk al gelukt. De groep is, ondanks de wisselingen, goed genoeg om dat te bewerkstelligen.”

GEEN 100 PROCENT OVERTUIGING Arjan Rietel neemt het stokje over en vult aan: ,,Als hij het doet, wil hij het 100 procent goed kunnen doen en dat lukt niet op dit moment. Op zijn werk heeft hij het druk en hij krijgt het niet rond om overal 100 procent te kunnen geven. We hebben eerder een gesprek gehad en daarvan was de conclusie dat het misschien beter is om te stoppen om meer rust te krijgen.”

De Meeuwen verloor zaterdag met Rietel op de bank met 26-19 van Avanti. De Puttenaren stonden halverwege in Pijnacker met 14-10 achter. Tot 16-12 konden de Puttense korfballers meekomen, daarna zag Rietel dat de energie op was en maakte Avanti een beslissende run naar 23-14.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 9 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00