Afbeelding
Ernie van Beek Fotografie

Leerlingen van de basisscholen PCB Hoef en De Schovenhorst Putten geven concert in Stroud

16 december 2022 om 16:00 Overig

PUTTEN Leerlingen van de basisscholen PCB Hoef en De Schovenhorst geven dinsdag 20 december een concert in Stroud. Dit optreden vindt plaats in samenwerking met Fanfarekorps Excelsior in het kader van het Klasse(n)orkest, dat sinds dit voorjaar op alle basisscholen in Putten gegeven wordt. Ook leerlingen van Gitaarles Knoppert en De Veluwsche Sanghertjes treden dan op. Het concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Sinds de herfstvakantie zijn de leerlingen van PCB Hoef en De Schovenhorst wekelijks bezig met het muziekeducatieproject Klasse(n)orkest. De kinderen vormen hierbij samen een orkest met echte instrumenten, zoals violen, trompetten en slagwerk. Onder leiding van professionele muziekdocenten bereiden ze zich voor op het slotconcert. De gemeente Putten maakt het Klasse(n)orkest mogelijk voor alle basisscholen. Hiermee ontvangen alle kinderen in de gemeente tenminste éénmaal instrumentaal muziekonderwijs. 

SAMENWERKING MET MUZIEKAANBIEDERS IN PUTTEN

Een belangrijk onderdeel van het Klasse(n)orkest is de verbinding met alle muziekgezelschappen en -verenigingen waar kinderen muziek kunnen maken. Samen met hen bouwt het Klasse(n)orkest aan een muzikale infrastructuur, zowel tijdens als na schooltijd. Daarom zijn alle muziekaanbieders uit Putten uitgenodigd om deel te nemen aan dit concert. Daar is door diverse partijen positief op gereageerd. Zo treden onder andere leden van Fanfarekorps Excelsior, De Veluwsche Sanghertjes en Gitaarles Knoppert op.

In 2023 vindt het Klasse(n)orkest plaats op onder andere De Schuilplaats, De Gabriëlscholen, De Bron en De Pelikaan. Uiteindelijk komen alle basisscholen in Putten in aanraking met het Klasse(n}orkest. Het Klasse(n)orkest is een project van TacT Muziek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie