Familieleden van Arthur Meijer en Helene Meijer-Cohen plaatsen struikelstenen aan de Harderwijkerstraat.
Familieleden van Arthur Meijer en Helene Meijer-Cohen plaatsen struikelstenen aan de Harderwijkerstraat. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Stolpersteinen geplaatst in Putten tijdens de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust

27 januari 2023 om 12:11 Overig

PUTTEN Op initiatief van de Stichting Samen Verder Putten zijn vanmorgen, op Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust 2023, op diverse plekken in Putten Stolpersteinen (struikelstenen) geplaatst.

De stenen zijn geplaatst  voor de huizen waar de tot op heden bekende weggevoerde Puttense Joodse inwoners woonden in Putten tijdens de tweede wereldoorlog. Dit project is vanmorgen (vrijdag 27 januari) om 9.00 uur gestart aan de Harderwijkerstraat 91. Hier hebben nabestaanden van Arthur Meijer en Helene Meijer-Cohen de stenen geplaatst. Ook werden er stenen voor Anna de Rooij-Polak, Hartog de Rooij, Ephraim de Rooij, Erich Felchenfeld en Jeanette Felchenfeld-Herzfeld geplaatst.

Tijdens de korte plechtigheid spraken burgemeester Lambooij, Evert de Graaf en Folke Meijer over deze ingrijpende geschiedenis die in Putten heeft plaatsgevonden. Later vanmorgen werden er ook struikelstenen geplaatst aan de Grieteweg 10 en aan de Stationsstraat 82.

Rond 12.00 uur is er bij Kasteel Vanenburg aan de Vanenburgerallee nog een struikeldrempel geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie