Afbeelding
Regen

4 tips bij fietsen door de regen

17 maart 2020 om 12:51 Partnercontent

In ons land kan het behoorlijk regenen. In Nederland hebben we zo'n 140 dagen per jaar te maken met regen. In de meeste gevallen laten we de fiets staan wanneer het regent. We kiezen op zulke dagen massaal voor een ritje met de auto of het openbaar vervoer. In sommige gevallen is dat niet mogelijk. In dat geval gaan we te voet of met de fiets. Wanneer de afstand een stuk groter is kiezen we in de meeste gevallen voor de fiets. In dit artikel geven we 4 tips om jezelf veilig te verplaatsen tijdens een regenbui op de fiets.

Gebruik regenkleding
De kans is groot dat je ergens in de kast een regenpak hebt liggen. Het is verstandig om je regenpak aan te trekken om droog op de plaats van bestemming aan te komen. Niks is vervelender dan een nat pak om je lijf om het vervolgens koud te hebben. Zeker niet wanneer je na een fietstocht nog de hele dag in de collegebanken moet doorbrengen.

Heb je geen regenkleding? Dan is het zeker de moeite waard deze aan te schaffen. Je kunt kiezen voor zo'n goedkoop regenpak van een onbekend merk. Vaak zijn deze niet zo modieus en hierdoor is de kans groot dat je het risico toch neemt op een nat pak.

Wil je in stijl door de regen fietsen naar een afspraak? Kies dan voor Rains regenjas van het Scandinavische merk Rains. Dit is een modern lifestylemerk dat waterdichte regenkleding voor wereldburgers ontwerpt. Deze producten zijn ontworpen om de ergste weersomstandigheden te doorstaan, en tegelijkertijd toch stijlvol en modern.

Zichtbaarheid op de weg
Als voetganger en fietser is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent wanneer het regent. Automobilisten en andere gemotoriseerde voertuigen hebben tijdens een regenbui minder tijd om te reageren. Zorg daarom altijd dat je fietsverlichting werkt en draag een reflecterend veiligheidshesje.

Bandenspanning
Wanneer je over natte wegen fietst is het verstandig om je banenspanning iets te verlagen. Bij een lage bandenspanning maakt je band meer contact met het wegdek. Hoe breder de band, hoe beter de grip! Het laatste wat je wilt is een valpartij terwijl het regent. Naast natte kleding is de kans op kapotte kleding dan erg groot.

Pas je snelheid aan
Wanneer het regent kan het wegdek op sommige stukken behoorlijk glad zijn. Vooral in bochten heb je een stuk minder grip bij nat weer. Vermijdt daarom gladde oppervlaktes, zoals putdeksels en andere gladde wegen. Rem voor de bocht af(niet in de bocht) en pas je snelheid met name op de scooter aan wanneer het regent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie