Afbeelding
Foto door Wendelin Jacober via Pexels

De beste tips om je huis te beschermen tijdens de donkere dagen

4 januari 2022 om 07:00 Partnercontent

Heb je enig idee wanneer de meeste inbraken plaatsvinden? Juist; dit is in de periode waarin de donkere dagen goed vertegenwoordigd zijn. Op de donkere dagen is het voor een inbreker stukken makkelijker om in bijvoorbeeld een woning in te breken. Wil jij dit bij jouw woning ten koste van alle voorkomen? Volg dan onderstaande tips op. Deze tips zijn, speciaal voor alle Puttenaren, opgesteld om mogelijke woninginbraken zoveel mogelijk te voorkomen.

Gebruik je gezonde verstand

Ten eerste is het advies om je gezonde verstand te gebruiken. Ga je even snel naar het centrum van Putten om boodschappen te doen? Doe de voordeur op slot, doe de achterdeur op slot en sluit alle deuren. Zelfs overdag kunnen inbrekers toeslaan, dus zorg ervoor dat je altijd alles op slot doet.

Met andere woorden: probeer echt altijd je gezonde verstand te gebruiken. Denk goed na over de mogelijke risico’s en probeer deze risico’s vervolgens te minimaliseren. Dat doe je dus bijvoorbeeld door altijd ramen en deuren goed te sluiten.

Hang een camera op

Iets waar je inbrekers ook mee af kunt weren, is met het ophangen van een camera. Zodra een inbreker een camera aan jouw gevel ziet hangen, denkt hij wel 2 keer na over een mogelijke inbraak. Bovendien legt een camera al het bewijs vast, mocht de inbreker wel besluiten om een inbraak te plegen.

Dit hoeft overigens niet altijd zo’n heel uitgebreid camerasysteem te zijn. Nee, je kunt ook kiezen voor één bewegende camera. Deze camera heeft een bewegingssensor en beweegt als het ware mee met de bewegingen.

Denk aan je eigen veiligheid

Sowieso is het advies om altijd aan je eigen veiligheid te danken. Wil je bijvoorbeeld in het donker even de kliko buitenzetten en heb je geen tuinverlichting in jouw tuin? Neem dan de beste zaklamp mee. Neem deze zaklamp ook mee als je ’s nachts plots geluiden in jouw woning hoort. Daarmee kun je mogelijk in de inbrekers verrassen, maar denk wel altijd aan je eigen veiligheid. Probeer niet de held op sokken uit te hangen, maar schakel de politie direct in.

Zorg voor voldoende verlichting

Het woord is hierboven al even gevallen; tuinverlichting. Met de juiste tuinverlichting kleed je jouw tuin sfeervol aan, maar je weet jouw tuin ook nog een stuk veiliger te maken. Dit geldt voor jezelf; als je ’s avonds je fiets in de tuin neer wilt zetten, is het wel zo prettig als je dit niet in het donker hoeft te doen.

Daarnaast werkt tuinverlichting ook inbraakwerend. Zodra een inbreker ziet dat jouw tuin heel goed verlicht is, haakt hij/zij al snel af. Geen enkele inbreker staat namelijk graag in de spotlights. Nee, zij doen het liefste in donkere tuinen ‘hun werk’. Mede daarom liggen de inbraken in tijdens de winterperiode een stuk hoger.

Let op elkaar

Tot slot is het advies om – als Puttenaren zijnde – goed op elkaar te letten. Kijk eens of het goed met jouw buren gaat en help elkaar daar waar het kan. Door bij elkaars huizen een oogje in het zeil te houden, kunnen mogelijke inbraken voorkomen worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie