Afbeelding
Foto Kleinkunstig

Energieke kunstworkshops op maat

Partnercontent

Dat kunsteducatie op de middelbare school een verplichting is, wil nog niet zeggen dat het ‘een moetje’ hoeft te worden. Want wat is er ontzettend veel leuks mogelijk dat ook nog eens perfect aansluit bij de leefwereld van jongeren! En dat is ook niet zo gek: uiteindelijk weerspiegelt kunst natuurlijk de samenleving en daar staan deze nog-net-niet-volwassenen al met twee benen in. Het kan als school soms wel lastig zijn om precies de juiste toon aan te slaan met het lesprogramma rondom kunst en cultuur. Je bent als school natuurlijk gebonden aan de officiële richtlijnen voor CKV en hebt bovendien beperkingen in wat je zelf kunt aanbieden: je docenten kunnen onmogelijk alle kunstdisciplines vertegenwoordigen en ook de meest uiteenlopende materialen standaard in huis hebben, is niet realistisch. Dat is waar wij, van Kleinkunstig kunsteducatie, te hulp schieten.

Even voorstellen

Wij zijn niet in een paar zinnen te vatten. Maar als we het zouden moeten proberen, dan zouden we onszelf dé samenwerkingspartner noemen voor scholen op het gebied van kunsteducatie. We ontwikkelen en organiseren van A tot Z workshops, cultuurdagen en voorstellingen. Door ons brede netwerk aan kunst- en educatieprofessionals, dekken we met ons aanbod alle kunstdisciplines af die je je maar kunt bedenken. Bij Kleinkunstig zitten we namelijk nooit stil. We zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe workshops en ander lesmateriaal en het aanscherpen van wat we al hebben. Want wij zijn pas blij als alle puntjes op de i staan. In 2021 waren wij verantwoordelijk voor meer dan 800 evenementen op zo’n 550 scholen door heel Nederland. Zo brachten wij 105.000 leerlingen in aanraking met de allerbeste kunsteducatie. En heleboel, maar nog lang niet genoeg! Want wij geloven ontzettend in de kracht van kunsteducatie die uitblinkt van kwaliteit en leerlingen stimuleert om buiten hun comfortzone te stappen en zo boven zichzelf uit te stijgen.

Je kunt het zo gek niet bedenken

In de regio Putten kwamen wij al bij CSG Groevenbeek. Daar verzorgden we een workshop etsen en lieten we de leerlingen kennismaken met DJ-techniek. Onze culturele activiteiten vallen in de categorieën dans, muziek, theater, circus, beeldende kunst, kunst en techniek en digitale media. Dus wil je met je leerlingen hiphopdansen, rappen, een VR-film maken of vloggen? Of wil je liever naar een voorstelling toewerken of misschien wel een dag vol met de meest uiteenlopende culturele activiteiten waar de leerlingen van kunnen ‘proeven’? Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij kunnen het verzorgen. Altijd in overleg, altijd met plezier en altijd op maat.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kerstbomenwandeling voor jong en oud op Landgoed Schovenhorst in Putten 7 uur geleden
Afbeelding
Provincie Gelderland pakt Oude Rijksweg in Putten aan 9 uur geleden
Afbeelding
Deze banen zijn moeilijk te vinden: uitvaartmedewerkers, dierenverzorgers en instellingskoks 12 uur geleden
Afbeelding
Meer mensen hebben een slimme thermostaat om geld te besparen 14 uur geleden
Afbeelding
Trainer Ruud Willemsen onverwacht weg bij Korfbalvereniging De Meeuwen in Putten 30 nov, 12:53
Afbeelding
CBS: autohandelaren zien inkomsten met bijna kwart stijgen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Mbo’ers voelen zich ondergewaardeerd in salaris 30 nov, 07:00