Afbeelding
Foto Unsplash

Hoe kan een hedendaagse badkamer op maat gemaakt worden?

Partnercontent

Als we het over eigentijdse vormgeving hebben, zinspelen we vaak op enkele van dezelfde ideeën en strategieën. Daartoe behoren natuurlijke materialen, eenvoudige of neutrale tinten, geometrische patronen, en minimale tot geen versieringen. Verschillende mensen kunnen echter verschillende betekenissen hebben voor eigentijdse vormgeving.

Als je een badkamer in een modern huis aan het verbouwen bent, zul je ontdekken dat sommige van deze voorbeelden van bekende ontwerpers als inspiratiebron voor je zullen dienen.

Bekijk de volgende tips en aanbevelingen om je te helpen je badkamer om te toveren tot een stijlvolle en moderne schuilplaats.

Een vrijstaande badkuip, om te beginnen

Overweeg een vrijstaand bad in je eigentijdse badkamer als je de ruimte hebt. De eigentijdse, esthetische vormgeving van een vrijstaand bad maakt het tot het middelpunt van de ruimte. Ronde, rechthoekige, of hoekige badkuipen zijn tegenwoordig gebruikelijk. Belangrijke ontwerpelementen zijn scherpe randen en rechte lijnen. Wil je een modern ontwerp, blijf dan weg van ingewikkelde ontwerpen en focus je op eenvoudige en stijlvolle ontwerpen. Die zijn overal verkrijgbaar! 

Toilet en zwevende badmeubels

Een badkamer krijgt een update met zwevende badmeubels, dankzij hun eenvoudige, tijdloze vormgeving. Aan de muur gehangen badmeubels lijken groter en moderner. Kies zwevende ijdelheidmeubels met een werkblad en kasten. Als het badmeubel voldoende ruimte heeft, kan zelfs de kleinste badkamer groot en elegant lijken.

Witte glanzende verf en licht of donker hout zijn populaire bouwmaterialen. Kies een marmeren of kwarts aanrechtblad dat vlekkeloos is en weinig voegsel heeft. Toiletten in eigentijdse badkamers zijn aan de muur bevestigd. Zowel grote als kleine badkamers kunnen baat hebben bij zwevende toiletten. Ze geven zelfs kleine badkamers een eigentijdse aanblik door het reservoir bovenop.

Zoek bovendien naar duurzame, hoogwaardige kranen. Kranen met een hoge kwaliteit hebben vaak ook coatings die aanslag- en krasbestendig zijn.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 22 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38