Afbeelding
Foto Pexels

De beste damesgeuren van 2022

24 augustus 2022 om 19:41 Partnercontent

Als het om dames parfum en de mode gaat, is er altijd een samenhang. Ten eerste is je mooiste outfit natuurlijk niet compleet zonder een prachtig parfum, en ten tweede komen er elk jaar weer nieuwe parfums uit die een aanvulling op je garderobe zijn. Ook dit jaar zijn er weer een aantal bijzondere nieuwkomers, en zijn sommige klassiekers nog steeds niet weg te denken uit het landschap van de geur. Beautinow zet een paar hoogtepunten in de categorie beste dames parfum voor je op een rijtje!

April Aromatics

Dit mooie niche merk van parfumeur Tanja Bochning produceert een aantal hele bijzondere parfums, die gebruik maken van kostbare, natuurlijke grondstoffen. Rosenlust is het allerbeste van rozen uit Bulgarije, Turkije, Engeland en India. Een hele wereldse rozengeur, dus! In Rose L’Orange wordt de geur van rozen gecombineerd met de kostbare oranjebloesem, Neroli. Een super vrouwelijke geur van de beste ingrediënten.

Oosters zoet - Mancera

Mancera is een populair merk met duidelijke Midden-Oosterse roots, die je waar kunt nemen in al hun composities. Wanneer je van een zoetere, diepere geur houdt, kan dit wel eens helemaal jouw merk zijn. Coco Vanille ruikt naar het strand, zoals dat ruikt als je je duurste zonnebrand op hebt gedaan, terwijl Aoud Cafe je naar een bijzondere combinatie tussen espresso en het luxe hout van Oudh laat ruiken. De lijn is breed opgezet, dus of je nu houdt van een diepe wierook, luxe hout of zoete bessen, bij Mancera kom je vast iets tegen dat je bevalt.

Opvallend, elegant en apart - Serge Lutens

Serge Lutens draait al heel lang mee en wordt gezien als één van de oorspronkelijke niche merken. De lijn bestaat uit diepe geuren, die soms iets donkers kunnen hebben. Parfumeur Nick Sheldrake is verantwoordelijk voor bijna alle creaties, waarvan de een nog opvallender is dan de ander. Een hele bijzondere bloem is bijvoorbeeld ‘Datura Noir’, een bijzondere, hypnotiserende geur van nachtschade. Veel frisser is ‘Fleurs d’Orange’, dat geïnspireerd is door het kostbare neroli, de oranjebloesem die al sinds de Romeinse tijd staat voor luxe. ‘Five O’Clock Au Gingembre’ staat helemaal in het teken van gember en in het dromerig getitelde ‘Nuit de Cellophane’ ruik je mimosa, jasmijn en lelie. Voor de wat ongewonere geuren kun je dus gerust een kijken nemen bij Serge Lutens.

Italiaans Klassiek - Acqua di Parma

Een van de grootste klassiekers in de wereld van het parfum is misschien wel de Eau de Cologne. Dit Keulse water is eigenijk van oorsprong Italiaans, omdat het via Italiaanse kooplieden de Europese markt vond. Sindsdien is deze ode aan Italie niet meer weg te denken en is geen zomerdag compleet zonder zo’n heerlijke verfrissing. Acqua die Parma heeft een groot aantal colognes voor dames en heren in haar collecties, allemaal met een verschillend ingredient dat extra de aandacht krijgt. Ook hebben ze een aantal ongelofelijk mooie bloemengeuren als ‘Rosa Nobile’ en ‘Magnolia Nobile’ in hun collectie, die totale Italiaanse elegantie ademen.

Amouage - Oosterse klasse

Amouage is ook een merk dat al jaren meedraait in de exclusieve parfumerie. De geuren hebben een ongelofelijke voluptueuze diepte door de luxe grondstoffen die gebruikt worden. De collectie omvat klassiekers die al heel lang bekend staan als de ultieme luxe, zoals ‘Gold Woman’ of ‘Dia’. Deze geuren zijn niet stilletjes en verlegen, en ze bijven bijna eindeloos aanwezig op de huid als een sluier van totale luxe. Amouage breidt haar collectie nog steeds uit, deze omhelst tegenwoordig ook wat minder zware geuren, zoals ‘Lilac Love’, dat naar zachte, poederige heliotroop en lelies ruikt.       

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie