Afbeelding
Say thanks ?? Give a shoutout to Michael Förtsch on social or copy the text below to attribute. Photo by Michael Förtsch on Unsplash

Wat is het UTXO-model van Bitcoin?

Partnercontent

Het UTXO-model is één van de vele technische termen die te maken hebben met Bitcoin. Dit is wat je moet weten over het UTXO-model van Bitcoin.

Bitcoin is een relatief nieuw concept met verschillende complexiteiten die de meeste mensen nog steeds moeilijk kunnen begrijpen. Hoewel het internet mensen in staat heeft gesteld om tegenwoordig gemakkelijk toegang te krijgen tot informatie, is er zoveel hype over cryptocurrencies online, dat het extreem moeilijk is om de feiten van fictie te scheiden. Dat heeft er snel toe geleid dat veel mensen in crypto investeren zonder het ware potentieel en de risico’s te begrijpen.

Het UTXO-Model van Bitcoin

UTXO is een acroniem voor Unspent Transaction Output. Het is een technische term die de hoeveelheid Bitcoin beschrijft die overblijft na een transactie. Je kunt het visualiseren als het wisselgeld dat je ontvangt nadat je een artikel hebt gekocht, hoewel het geen lagere denominatie van de valuta is. In plaats daarvan is de UTXO van Bitcoin een transactie-output in de database die het netwerk genereert om niet-exacte wijzigingstransacties mogelijk te maken.

Het percentage van de hele crypto dat niet in een transactie is uitgegeven, dient als een boekhoudkundige parameter. Net als dubbele boekhouding heeft elke Bitcoin-transactie een invoer en een uitvoer. Stel je voor dat 1 BTC een pot vol munten is. Elke munt vertegenwoordigt een UTXO. Als je iets van Allan koopt voor 5 BTC, zal het netwerk de hele pot met digitale valuta naar Alan overmaken en de 5 BTC terugsturen die ze je verschuldigd zijn in wisselgeld. Dat betekent dat je nu een UTXO-waarde van 5 BTC heeft die ondeelbaar is in kleine eenheden.

Begrijpen Hoe het UTXO-Model van Bitcoin Werkt

Het UTXO-model van Bitcoin is een protocol voor het distribueren van de gegevensbits waaruit de cryptocurrency bestaat. Het kan echter ook een complex concept zijn, aangezien het netwerk of de ontwikkelaar UTXO anders ziet dan dagelijkse gebruikers.

Een Bitcoin-transactie is in wezen een overdracht van informatie binnen een database. Gebruikers kunnen de crypto opdelen in verschillende kleinere eenheden, opgeslagen in privéportemonnees en op uitwisselingen over het hele netwerk. Die eenheden worden niet-bestede transactie-outputs genoemd. Bijna alle Bitcoin-transacties creëren UTXO, omdat de meeste geen incrementen van gehele getallen zijn. Dat betekent dat uitgaven niet plaatsvinden met een enkele databyte. In plaats daarvan haalt het netwerk meerdere Bitcoin-fracties op om aan de bestedingsverzoeken van gebruikers te voldoen.

Telkens wanneer een gebruiker een Bitcoin-transactie initieert via zijn portemonnee, lokaliseert en ontgrendelt het netwerk de UTXO’s met hun informatie en koppelt vervolgens de informatie van de nieuwe eigenaar aan de overgedragen UTXO. Het netwerk opent de UTXO’s opnieuw, waardoor de nieuwe eigenaar ze via een soortgelijk proces in transacties kan gebruiken.

De database raakt overvol met records van veranderingen in crypto-eigendom naarmate de transacties doorgaan. De outputs zijn delen van crypto die naar iemand zijn verzonden maar nog niet zijn uitgegeven. Het netwerk neemt ze op in de database als invoer in cryptotransacties.

Elke Bitcoin-gebruiker ziet alleen het bedrag dat hij heeft uitgegeven van zijn saldo en het resterende geld in zijn portemonnee nadat hij de munten heeft uitgegeven. Het is alsof je een munt van €1 gebruikt om een artikel ter waarde van €0,50 te kopen, de handelaar geeft je wisselgeld en dan ben je klaar. Klik op https://bitcoin-prime.app/nl/ om een fatsoenlijk uitwisselingsplatform te vinden voor het verwerken van Bitcoin-betalingen.

Betekenis van het UTXO-Model van Bitcoin

Het UTXO-model wordt toegepast in verschillende cryptocurrencies om gebruikers in staat te stellen het eigendom van alle delen van die crypto te volgen. UTXO’s handhaven de anonimiteitsprincipes van Bitcoin, gekoppeld aan de openbare adressen van gebruikers, zichtbaar voor alle deelnemers aan het netwerk. Het model zorgt voor transparantie in transacties. Het onthult echter niet de echte identiteit van een gebruiker of andere informatie die een ander kan gebruiken om hen of personen achter de bijbehorende openbare adressen te identificeren.

Over het algemeen zijn de UTXO’s van Bitcoin kleine, ongebruikte stukjes van de cryptocurrency die overblijven van transacties, vastgelegd in de database voor latere uitgaven. Het model helpt Bitcoin om volledige transparantie in transacties te behouden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 21 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38