Afbeelding
Foto Pexels

Advies over de juiste koelproducten en onderzoeksmateriaal

9 november 2022 om 13:46 Partnercontent

Steriel werken 

Als er iets is wat je hebt geleerd van de coronapandemie, dan is dat wel het belang van goede hygiëne. Om een ander niet te besmetten met ziektekiemen hield je afstand en waste je je handen tot vervelends toe. Het dragen van schone mondkapjes werd al heel gewoon. Vooral het doen van een coronatest moest gebeuren met schone handen en met steriele hulpmiddelen, om zo de uitslag van de test niet te beïnvloeden. Want de minste of geringste verontreiniging, buiten de vloeistoffen uit je eigen reukorgaan om, beïnvloedde de test op een manier dat deze niet meer betrouwbaar was. Inmiddels is alles voor de gewone man weer bij het normaal en is het steriele werken alleen nog voorbehouden aan laboranten, mensen die werken met medische hulpmiddelen en materiaal. Dit zijn de specialisten die met uiterste precisie processen bewaken en de medische wetenschap ten dienste staan.

Wegwerpbare pipetpunten

Zeker in dit beroep is het van belang dat er schoon gewerkt wordt. De laborant voert onderzoek uit in verschillende specialisaties waar over het algemeen (organische) scheikunde en biologie samenkomen. Hij volgt de voorschriften minutieus op en rapporteert aan zijn leidinggevende nadat hij een uitgebreid objectief verslag heeft geschreven. Kruisbesmettingen voorkomt de laborant door beschermende kleding te dragen en gebruik te maken van reageerbuisjes en pipetten met wegwerpbare pipetpunten. Dit zijn hulpstukken die vloeistoffen opnemen en doseren, en deze worden op het uiteinde van een pipet geplaatst. De vloeistof, dat kan van alles zijn, wordt via de pipetpunt in de pipet gebracht. Met name in de biotechnologie zijn pipetten en de pipetpunten onmisbaar en behoren ze tot de standaarduitrusting van de laborant.

Gelpacks in alle soorten en maten

Het kan voorkomen dat de vloeistof in de pipet vervoerd moet worden voor nader onderzoek in een gespecialiseerd laboratorium. Dit kan niet zomaar in de eerste de beste doos die je voorhanden hebt. Je kwetsbare materiaal moet geconditioneerd vervoerd worden. Dat wil zeggen dat je goederen onder gecontroleerde omstandigheden van A naar B brengt. De temperatuur en de luchtvochtigheid zijn dan geregeld. Een EPS doos, bestaande uit piepschuim, is het eerste waar je aan denkt. Zo’n doos gecombineerd met gelpacks, zakken gevuld met koelgel, verzekeren je dat de vracht veilig aankomt. Gelpacks zijn er in verschillende maten waarbij de blauwe variant voldoet aan de P650 richtlijnen, goedgekeurd voor lucht- en wegtransport.

Daklapack als specialist

Heb je dus biologisch materiaal dat elders aan een onderzoek wordt onderworpen? Werk je als laborant met steriele pipetpunten of heb je met geneesmiddelen te maken die hun weg naar de patiënt vinden? Gelpacks zijn de beste koelproducten, gebruikt om al dit soort materiaal op een veilige en steriele manier te vervoeren. Komt het voor dat je gelpacks op maat moet hebben? DaklaPack helpt je met uitgebreid advies en helpt je met de oriëntatie naar de juiste koelproducten en onderzoeksmateriaal. Ook als er op deze producten een logo van je bedrijf moet staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie