Afbeelding
Foto Pixabay

Hobby’s die je meer brengen dan plezier

Partnercontent

Sommige mensen hebben er tientallen, anderen geen één; hobby’s. Ben jij iemand die geen hobby’s heeft maar wel op zoek is naar leuk tijdverdrijf in de vrije uurtjes? Dan is het aan te raden je toch eens te verdiepen in hobby’s en welke bij jou passen. Nu kun je een hobby kiezen waar je veel geld en tijd aan kwijt bent die uiteindelijk niks opleveren, maar je kan ook voor een hobby gaan die je daadwerkelijk nog wat oplevert. Welke aanraders zijn? Lees snel verder.

Vintage parels

Een hobby die leuk is maar ook wat kan opleveren is vintage shoppen, én de pareltjes die je gevonden hebt vervolgens met een leuke marge doorverkopen. Struin door kringloopwinkels, ga naar brocante marktjes en kijk ook online rond op bijvoorbeeld Marktplaats. Wanneer jij oog hebt voor antiek of desinger items qua kleding of meubels, dan kun je met deze hobby heel veel geld verdienen.

Techfreak?
Ben jij dol op gadgets en gamen? Blijf dat lekker doen, maar combineer deze voorliefde voor tech met iets nuttigs. Volg bijvoorbeeld een cursus in de wereld van IT die je vervolgens op je CV kunt zetten. Het behalen van een certificaat zoals
itil staat zeer goed op je CV en je steekt er ongetwijfeld iets van op. Heb je de smaak te pakken? Ga dan direct voor alle itil 4 certificaten en je bent meteen super populair op de arbeidsmarkt. Kortom, omarm je passie voor alles wat digitaal is en sleep er iets nuttigs uit.

Doe sportief

Als iets natuurlijk gezond is, dan is dat sporten. Als jij dit nog niet als hobby hebt, dan kan dat wellicht komen. Hiervoor hoef je niet meteen jezelf naar de plaatselijke sportschool te slepen, maar zijn er ook andere mogelijkheden. Zoek iets wat je écht leuk vindt; van samen zwemmen tot paaldansen. Alles is mogelijk, alles mag zolang het maar gebeurt met een lach. Door hiervoor te kiezen investeer je niet alleen tijd en geld in plezier, maar ook in je gezondheid. Een echte win-win situatie. 

Kortom, iedereen kan een hobby vinden die bij hem of haar past. Nog niet overtuigd? Ga dan voor een hobby die je op meer vlakken iets brengt dan alleen plezier. Je zult zien dat dit voor een extra dosis motivatie zorgt. Voor je het weet is het wél echt je hobby geworden en spendeer jij al je vrije uurtjes aan deze nieuwe vorm van tijdverdrijf in je leven. Succes!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Provincie Gelderland pakt Oude Rijksweg in Putten aan 7 uur geleden
Afbeelding
Deze banen zijn moeilijk te vinden: uitvaartmedewerkers, dierenverzorgers en instellingskoks 10 uur geleden
Afbeelding
Meer mensen hebben een slimme thermostaat om geld te besparen 12 uur geleden
Afbeelding
Trainer Ruud Willemsen onverwacht weg bij Korfbalvereniging De Meeuwen in Putten 30 nov, 12:53
Afbeelding
CBS: autohandelaren zien inkomsten met bijna kwart stijgen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Mbo’ers voelen zich ondergewaardeerd in salaris 30 nov, 07:00
Afbeelding
SDC Putten wint maar liefst drie wedstrijden in acht dagen tijd 29 nov, 11:30