Afbeelding
Foto Pixabay

Hobby’s die je meer brengen dan plezier

Partnercontent

Sommige mensen hebben er tientallen, anderen geen één; hobby’s. Ben jij iemand die geen hobby’s heeft maar wel op zoek is naar leuk tijdverdrijf in de vrije uurtjes? Dan is het aan te raden je toch eens te verdiepen in hobby’s en welke bij jou passen. Nu kun je een hobby kiezen waar je veel geld en tijd aan kwijt bent die uiteindelijk niks opleveren, maar je kan ook voor een hobby gaan die je daadwerkelijk nog wat oplevert. Welke aanraders zijn? Lees snel verder.

Vintage parels

Een hobby die leuk is maar ook wat kan opleveren is vintage shoppen, én de pareltjes die je gevonden hebt vervolgens met een leuke marge doorverkopen. Struin door kringloopwinkels, ga naar brocante marktjes en kijk ook online rond op bijvoorbeeld Marktplaats. Wanneer jij oog hebt voor antiek of desinger items qua kleding of meubels, dan kun je met deze hobby heel veel geld verdienen.

Techfreak?
Ben jij dol op gadgets en gamen? Blijf dat lekker doen, maar combineer deze voorliefde voor tech met iets nuttigs. Volg bijvoorbeeld een cursus in de wereld van IT die je vervolgens op je CV kunt zetten. Het behalen van een certificaat zoals
itil staat zeer goed op je CV en je steekt er ongetwijfeld iets van op. Heb je de smaak te pakken? Ga dan direct voor alle itil 4 certificaten en je bent meteen super populair op de arbeidsmarkt. Kortom, omarm je passie voor alles wat digitaal is en sleep er iets nuttigs uit.

Doe sportief

Als iets natuurlijk gezond is, dan is dat sporten. Als jij dit nog niet als hobby hebt, dan kan dat wellicht komen. Hiervoor hoef je niet meteen jezelf naar de plaatselijke sportschool te slepen, maar zijn er ook andere mogelijkheden. Zoek iets wat je écht leuk vindt; van samen zwemmen tot paaldansen. Alles is mogelijk, alles mag zolang het maar gebeurt met een lach. Door hiervoor te kiezen investeer je niet alleen tijd en geld in plezier, maar ook in je gezondheid. Een echte win-win situatie. 

Kortom, iedereen kan een hobby vinden die bij hem of haar past. Nog niet overtuigd? Ga dan voor een hobby die je op meer vlakken iets brengt dan alleen plezier. Je zult zien dat dit voor een extra dosis motivatie zorgt. Voor je het weet is het wél echt je hobby geworden en spendeer jij al je vrije uurtjes aan deze nieuwe vorm van tijdverdrijf in je leven. Succes!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 10 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00