Afbeelding
Foto: Getty Images

Laat je badkamer als een spa voelen

14 september 2023 om 19:33 Partnercontent

Je budget weerspiegelt misschien niet dat van een luxe spabadkamer, maar dat betekent niet dat je iets moet missen. Je kunt namelijk wel degelijk thuis een spa maken met behulp van de badkamer wellness look, waar de volgende tips zeker aan bijdragen. 

Regendouche 
Upgrade je douche-ervaring door je huidige douchekop te vervangen door een regenversie. Het sproeierpatroon van de KOHLER Forte Katalyst, gecombineerd met het interne waterwegontwerp en het luchtinductiesysteem, creëert een intense waterstroom die ontspannende regenbuien nabootst. Kies uit de zes afwerkingen die bij de rest van je badkamerbeslag passen. Er zijn overigens nog veel meer geschikte regendouches, bekijk ze bijvoorbeeld een keer in deze sanitairwinkel Hilversum

Surround sound
De meeste spa’s spelen rustgevende muziek of natuurgeluiden om de ontspannen sfeer te vergroten. Of je daar nu van geniet of de voorkeur geeft aan karaoke-melodieën om onder de douche mee te zingen, je kunt ze streamen via de Bluetooth-stereoluidspreker in de badkamerafzuigventilator van Home Netwerks. De innovatieve ventilator integreert een Bluetooth-luidspreker en LED-licht in één. Je hoeft niet langer een oude stereo in de badkamer te bewaren of je zorgen te maken dat er water op je telefoon komt om van je favoriete afspeellijst te genieten.

Buitendouche
Breng de spa-ervaring naar je achtertuin en fris je op onder de zonnestralen met de Hermitage vrijstaande buitendouche of een vergelijkbaar product. Hij is gemaakt van duurzaam geproduceerd massief mahoniehout en roestvrije buizen en kan worden aangesloten op je standaard tuinslang. Ideaal om even af te koelen na een dag klussen.

Natuurlijke materialen
Er is niets suggestiever voor de spa-esthetiek dan natuurlijke materialen, zoals teak, bamboe en steen. Als je houdt van het uiterlijk van rivierrotsvloeren, maar niet van de kosten, dan is hier een goedkopere oplossing. Een rivierrotsmat is samengesteld uit met de hand verzamelde stenen en bevestigd aan een sterke achterkant, waardoor hij veilig kan worden gebruikt buiten de douche. Ook op andere manieren kun je natuurlijke materialen verwerken in je spabadkamer, bijvoorbeeld met behulp van houten meubels.

Licht beperken
Het licht rondom je kaptafel moet redelijk helder zijn voor dagelijkse scheer- en schoonheidsbehandelingen, maar je hebt niet dezelfde helderheid nodig als je in bad ligt. Vervang de lampen in je badkamer door GE LED+ Color-lampen of vergelijkbare lichten. De op afstand bediende lampen hebben 10 verschillende kleurinstellingen: twee witte temperatuurkleuren in zacht wit en daglicht, en acht RGB-levendige kleurinstellingen, zodat je altijd de juiste sfeer kunt creëren.

Kaarsen
Bij de spa-ervaring draait alles om het creëren van een sfeer, een sfeer die de zintuigen kalmeert en het welzijn bevordert. Een van de gemakkelijkste manieren om die sfeer te creëren is met de zachte, flikkerende gloed van kaarslicht. Plaats votieven of theelichtjes op de wastafel, de vensterbank of rond het bad voor een lange, stressverlichtende week. En zorg ervoor dat je er een aantal varianten doorheen mengt die doordrenkt zijn met een ontspannende geur zoals lavendel, waarvan bekend is dat het helpt bij het tegengaan van stress en het bevorderen van een gevoel van kalmte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie