Foto van Beyonds vorige dans- en theatershow.
Foto van Beyonds vorige dans- en theatershow. Ronald van Dam fotografie

Beyond Words Productions Ermelo zoekt acteurs en dansers voor voorstelling ‘Dansen in het donker’ over de druk van social media

18 november 2023 om 18:00 Podiumkunsten

ERMELO Beyond Words Productions maakt persoonlijke en maatschappelijke thema’s visueel en bespreekbaar door middel van dans- en theaterproducties. De Ermelose producent werkt momenteel aan een nieuw stuk ‘Dansen in het donker’.

De voorstelling is waarschijnlijk in maart te zien is in het theater. Het stuk wordt dit keer niet alleen door jongeren opgevoerd, maar legt juist de nadruk op verschillende generaties. 

GEESTELIJKE GEZONDHEID

Marieke van Rijssen legt uit: ,,Voordat we het theater in kunnen gaan, gaan we eerst bezig met het maakproces. Hierbij werken we samen met acteurs en dansers. De druk van de social media is momenteel enorm, nee zeggen in een omgeving waar alles is toegestaan is vaak lastig. Vandaar dat er deze keer voor dit thema is gekozen. Samen gaan we nadenken over het effect van gedachten op je gedrag en gevoelens. Gedachten kunnen zorgen voor onzekerheid, negatief zelfbeeld, schaamte en dat zorgt er soms voor dat mensen zich kunnen isoleren. Schijngeluk en maakbaarheid blijken momenteel diepe wonden te slaan in de geestelijke gezondheid van jongeren en volwassenen. Tijd om hier bij stil te staan en bespreekbaar te maken middels onze voorstelling Dansen in het donker.

VAN 10 TOT 70 JAAR

Annemieke Bais, choreografe en theatermaker en artistiek leider van Beyond Words gaat samen met Ruth Koger (docent drama) en een jonge maker van de dansacademie deze voorstelling maken, waarbij de jongste uit groep 7 komt en de oudste hopelijk ver in de 70 jaar is. 

PURE MENSEN

Bais licht toe: ,,Voor dit maakproces en deze voorstelling zoeken we mensen die hierin graag iets willen betekenen. Er worden zowel dansers als spelers met ervaring gezocht alsmede mensen zonder podiumervaring maar die graag hier bij betrokken raken en zich willen ontwikkelen. Het is een duidelijk omlijnd project van half november tot eind maart. We zijn op zoek naar pure mensen.”

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan deze voorstelling? Opgeven kan door te mailen naar info@beyondwordsproductions.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie