fase 2 van het centrumplan Putten gaat van start.
fase 2 van het centrumplan Putten gaat van start. Hans Hoorman

Start werkzaamheden aan centrumplan

28 februari 2024 om 11:46 Politiek

PUTTEN De gemeente Putten start met de voorbereidende werkzaamheden voor de tweede fase van het centrumplan. Dat omvat het kernwinkelgebied. 

De voetgangerszone is al ingevoerd, de kastanjeboom wordt verpoot en de benodigde verkeersbesluiten zijn genomen. Hiernaast wordt er druk overlegd met nutsbedrijven en leveranciers van materialen om niet voor verrassingen te komen staan. Met de winkeliersvereniging is afgesproken de werkzaamheden te plannen in de periodes dat het relatief rustig is in de winkelstraten. Dit betekent dat in het zomerseizoen en in de aanloop naar de feestdagen in december de werkzaamheden en de hinder tot een minimum worden beperkt. 

De planning is na de zomervakantie te starten met de fysieke werkzaamheden in de winkelstraten. Streven is dat de werkzaamheden eind 2025 zijn voltooid. Zodra de civieltechnische aannemer is gecontracteerd wordt gestart met de werkzaamheden vanaf het plein Foppen en wordt gewerkt in de richting van de Dorpsstraat, Kerkstraat en Verlengde Dorpsstraat. De gemeenteraad heeft eerder ingestemd met de plannen en geld beschikbaar gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie