Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

Vleeskalverhouderij stopt: eigenaar wil er blijven wonen en komst van 18 mini-opslagen voor gereedschap en werkvoorraad

31 maart 2024 om 11:00 Politiek

PUTTEN De gemeente Putten is bereid onder voorwaarden mee te werken aan een functieverandering voor het perceel Bijsterenseweg 13. De eigenaar heeft een vleeskalverhouderij waarmee hij wil stoppen. Hij heeft zich hiervoor al aangemeld voor de landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting.

Hij wil echter wel graag op zijn huidige plek blijven wonen en heeft daarom de gemeente verzocht de bestemming van zijn perceel te wijzigen naar een niet-agrarische bedrijfsfunctie. Het gaat om het realiseren van achttien mini-opslagen met een totale oppervlakte van 1.160 vierkante meter.

CREATIEVE WORKSHOPS

Ondernemers kunnen deze opslagen huren voor opslag van gereedschap en werkvoorraad en eventueel voorbereidende werkzaamheden. Daarnaast wil hij een bijgebouw van 415 vierkante meter voor eigen gebruik houden en de huidige creatieve workshops voortzetten in een gebouw van 180 vierkante meter. De rest van de voormalige agrarische bebouwing wordt gesloopt.

WEINIG INVLOED OMGEVING

Volgens het college van burgemeester en wethouders wordt voldaan aan de voorwaarden voor functieveranderingsbeleid. Er zijn voldoende sloopmeters op het terrein aanwezig als compensatie. De opslag van gereedschap, voorraad en eventuele bedrijfsbusjes hebben volgens het college weinig invloed op de omgeving. Ook de toename van verkeer wordt als beperkt gezien. Wel vindt men dat voorbereidende werkzaamheden invloed hebben op de omgeving en om die reden wil men dit uitsluiten.

Hierbij speelt ook een rol dat het perceel dicht bij het spoor ligt en daarmee het toevoegen van verblijfsfuncties niet wenselijk wordt gevonden. Als voorwaarde wordt gesteld dat het geheel landschappelijk moet worden ingepast.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie