ARC_IMAGE   1539005_14speeltuintjeimg_1160.jpg
ARC_IMAGE 1539005_14speeltuintjeimg_1160.jpg Jeanne Dijkstra/BDU

Nieuwe speeltuinen en impuls voor bestaande Puttense speeltuinen

2 december 2019 om 06:15 Politiek

PUTTEN Er worden op korte termijn drie nieuwe speelplekken aangelegd binnen de gemeente Putten. Onder meer in de nieuwbouwwijk Rimpeler.

Wijnand Kooijmans

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd een krediet van in totaal 175.000 euro beschikbaar te stellen om het speelruimteplan voor dit jaar nog uit te kunnen voeren. Dat moet voor de kinderen leiden tot een uitdagende en passende speelervaring.

IMPULSEN In het plan is, in tegenstelling tot de vorige periode, niet het opheffen van speelplekken opgenomen. Wel worden er drie volledig omgevormd en wordt een speelplek volledig heringericht. Ook worden dertien speelplekken van nieuwe impulsen voorzien, veelal bestaande uit het plaatsen van nieuwe meer op deze tijd gerichte speeltoestellen.

Aanleiding is dat speeltuinen 'achterhaald raken.' De speeltuinen groeien niet mee met de kinderen waar ze destijds voor zijn ingericht. De trend verandert en kinderen zoeken meer uitdaging. Daardoor voldoen enkel traditionele toestellen niet meer aan de eisen.

AANBOD Door de jaren heen zijn veel speeltuinen ook in  kwaliteit achteruit gegaan. Kapotte speeltoestellen konden of zijn niet één op één vervangen waardoor oudere speeltuinen vaak nog maar een beperkt aanbod hebben en oudere speeltoestellen er verloedert uitzien.

Vanaf 2020 wordt verwacht dat er minder geld aan de speelvelden behoeft te worden besteed. Voor dat jaar en 2021 wordt 20.000 euro opgenomen in de begroting, voor 2022 tienduizend euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie