Afbeelding
Privécollectie Bert Koops

Bert Koops nieuwe wethouder Putten

27 januari 2020 om 15:35 Politiek

PUTTEN De fractie van de ChristenUnie (CU) in Putten draagt Bert Koops voor als nieuwe wethouder van Putten. Koops is daarmee de beoogde opvolger van Gerbert Priem, die vorige week zijn afscheid aankondigde. Bert Koops is 62 jaar, getrouwd, vader van 3 zoons en woonachtig in Bunschoten Spakenburg.

CU Fractievoorzitter Lubbert van den Heuvel meldt dat Koops geldt als een ervaren bestuurder. Hij was in de periode 2010-2019 wethouder in de gemeente Spakenburg, waar hij door een breuk in de coalitie (De VVD wilde niet verder met de CU) noodgedwongen moest vertrekken. In deze periode had hij onder andere het sociaal domein, sport, economische zaken en milieu in zijn portefeuille. Ook was hij vanuit de regio Amersfoort lid van de stuurgroep RES (Regionale Energie Strategie). ,,Koops staat te boek als een verbinder pur sang." 

BETROKKEN ,,Meteen nadat Gerbert Priem aangaf te willen stoppen is contact gezocht met Bert Koops. De afgelopen week hebben wij als ChristenUnie Putten een aantal malen met hem om tafel gezeten", zo geeft Van den Heuvel opgelucht aan. ,,Dat gaf wederzijds een goed gevoel. Bert is een warm en betrokken mens met oog voor de omgeving en met een heldere kijk op het openbaar bestuur. Een bestuurlijke routinier en dat is belangrijk binnen de omvangrijke portefeuille (sociaal domein, economie, sport, onderwijs, duurzaamheid & milieu) die Gerbert Priem achterlaat." De CU is met meerdere kandidaten in gesprek gegaan. ,,Omdat we binnen de eigen kring niemand beschikbaar hadden, hebben we ook de hulp van het landelijk partijbureau ingeroepen." 

Hij geeft toe dat het voor een wethouder 'van buiten' altijd lastiger is om te binden met de nieuwe gemeente. ,,Maar", gaat Van den Heuvel verder, ,,Putten en Bunschoten zijn beiden dorpen en hebben ongeveer een even groot inwoneraantal. Er zijn heel veel overeenkomsten en we gaan zien hoe dat zich ontwikkeld. Ik ben positief ingesteld en zie zijn aanstelling met heel veel vertrouwen tegemoet." 

De fractie van de ChristenUnie vraagt het raadspresidium om de voordracht te agenderen in de gemeenteraadsvergadering van 19 maart 2020. Koops kan, als hij wordt ingestemd, op 20 maart beginnen. 

SNEL ,,We vinden het fijn dat de ChristenUnie zo snel met een nieuwe wethouderskandidaat komt", stelt woordvoerder Toon Schuiling namens het college van de gemeente Putten. ,,Verder reageren we niet op het bericht. De gemeenteraad is nu aan zet." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie