Afbeelding
Foto: Aart Aalbers

Grafrechten kunnen tussentijds worden verlengd in Putten

10 april 2020 om 17:30 Politiek

PUTTEN De gemeente Putten gaat het mogelijk maken de uitgifte van grafrechten tussentijds te verlengen. Dit bij bijzettingen in een graf.

Wijnand Kooijmans

Nieuwe graven worden uitgegeven voor een termijn van dertig jaar. In de huidige verordening kan een rechthebbende op het graf de termijn verlengen voor een periode van tien, twintig of dertig jaar. Voor deze verlenging zijn grafrechten verschuldigd.

VERZOEKEN De afgelopen tijd heeft het college van burgemeester en wethouders meerdere verzoeken ontvangen om bij bijzetting in een bestaand graf tussentijds een nieuwe termijn in te laten gaan. Op grond van de geldende verordening kan een verzoek tot verlenging pas worden gedaan binnen twee jaar voor het verstrijken van de uitgegeven periode.

TEGEMOETKOMEN Het college ziet geen belemmeringen om aan de wensen van nabestaanden tegemoet te komen. In de gewijzigde verordening wordt ook een verrekeningsclausule opgenomen om te voorkomen dat nabestaanden dubbel gaan betalen voor de resterende jaren van de oorspronkelijke uitgifteduur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie