Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Van en voor iedereen

15 april 2020 om 10:00 Politiek Fontanusplein 1

Vanaf 19 maart 2020 mag ik mij wethouder van de gemeente Putten noemen. Dat vind ik een voorrecht. Ik ga er alles aan doen om het vertrouwen, dat de fractie van de ChristenUnie en de gemeenteraad in mij stellen, waar te maken. Het is wel bijzonder om in deze tijd te starten, kan ik u vertellen. Via de moderne media heb ik al veel mensen gesproken, maar écht kennismaken met de samenleving, instellingen en verenigingen is nog niet mogelijk. Dat is jammer, maar dat komt uiteindelijk wel goed. Andere zaken gaan nu voor.

EVEN VOORSTELLEN Laat ik mezelf om te beginnen nu eerst voorstellen. Mijn naam is Bert Koops, bijna 63 jaar. Ik ben getrouwd met Marga en wij hebben 3 zonen en 5 kleindochters. Ik kom uit Bunschoten. Daar was ik 10 jaar lang wethouder. Daarvoor was ik werkzaam in het bedrijfsleven, waarvan de laatste 25 jaar als financieel directeur. Putten is voor mij geen onbekend terrein. Wij hebben familie in Putten wonen, één van mijn zonen heeft bij SDC Putten gevoetbald en een andere zoon heeft in Putten gewerkt als fysiotherapeut. Kortom: Putten is mij niet geheel onbekend.

PORTEFEUILLE Zodra het weer mag en kan, ga ik er alles aan doen om Putten nóg beter te leren kennen. Mijn wethouderportefeuille (het gehele sociaal domein, economie, duurzaamheid en milieu) geeft daar natuurlijk ook alle aanleiding toe. Een stevig takenpakket, dat besef ik mij terdege. Goed focussen op de belangrijkste en urgente dossiers is daarbij mijn parool. Voordeel is wel dat ik in Bunschoten 8 jaar lang wethouder voor zorg- en sociale zaken ben geweest. En de laatste 2 jaar richtte ik mij onder andere op economische zaken, duurzaamheid en milieu. Ik ben dus goed ingevoerd op deze onderwerpen.

VAN EN VOOR IEDEREEN Ik streef ernaar om wethouder van en voor alle Putters en Puttenaren te zijn. Mijn ambitie is vooral dat de inwoners, die ondersteuning nodig hebben, de weg weten te vinden naar het gemeentehuis en ondersteunende organisaties. Ook als zij het niet eens zijn met de hulpverlening, vind ik het belangrijk dat zij contact blijven zoeken met de gemeente. Als gemeente willen wij dan graag met hen in gesprek om er samen uit te komen.Ik wil dat inwoners zich welkom voelen in hun eigen gemeentehuis. En om terug te komen op de coronacrisis: het drukt ons met de neus op de feiten, de wereld is veel minder maakbaar dan velen denken. Wij hebben elkaar echt nodig.

Ik zie ernaar uit om u te ontmoeten.

Bert Koops, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie