Afbeelding
storteboom.nl

Wij Putten stelt vragen over uitbreiding Storteboom

12 juli 2020 om 09:49 Politiek

PUTTEN Wat zijn de gevolgen van de voorgenomen uitbreiding van Storteboom Fresh voor de omgeving van de kippenslachterij? Dat wil de fractie van Wij Putten graag van het college weten.

De kippenslachterij aan de Voorthuizerstraat heeft plannen om het aantal kippen dat dagelijks wordt geslacht op te voeren van 160 duizend naar 260 duizend, een verhoging van meer dan zestig procent.De fractie van Wij Putten maakt zich onder meer zorgen over de gevolgen voor de omwonenden. ,,De uitbreiding betekent ook een forse toename van het aantal verkeersbewegingen en mogelijk extra geluidsoverlast. Dit terwijl er plannen zijn om aan de overkant op de locatie van Sligro 120 nieuwe woningen te bouwen”, zegt raadslid Rien van den Hoek van Wij Putten, die graag wil weten of deze plannen door de uitbreiding niet in gevaar komen.

Ook wijst hij erop dat de uitbreiding een verruiming van de werktijden betekent, waarbij het werk in twee ploegen wordt gedaan. Dat betekent dat er extra personeel moet komen. Van den Hoek wil graag weten hoeveel mensen er extra nodig zijn en of de verwachting is dat het hierbij vooral om arbeidsmigranten gaat, waar Storteboom nu ook hoofdzakelijk mee werkt. ,,Is er met Storteboom overleg geweest over de huisvesting van deze mensen?”, vraagt Van den Hoek zich af.

De fractie van Wij Putten heeft het college verzocht de vragen schriftelijk te beantwoorden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie