Afbeelding
Bosbad Putten

Gemeente schiet Bosbad te hulp

27 juli 2020 om 12:12 Politiek

PUTTEN Door de gemeente Putten worden maatregelen getroffen om het Bosbad Putten financieel tegemoet te komen. Hiermee moet worden voorkomen dat in augustus de salarissen van het personeel niet meer kunnen worden betaald.

Wijnand Kooijmans

Door de ingestelde maatregelen rond het corona-virus heeft het Bosbad tot voor kort geen bezoekers kunnen ontvangen en zijn de inkomsten sterk gedaald. Hierdoor is een liquiditeitstekort ontstaan. Om te voorkomen dat het personeel niet betaald kan worden wordt 132.818 euro aan de Stichting Bosbad overgemaakt.

AFREKENING Het gaat om het voorschieten van het schoolzwemmen en de subsidie aan de zwemclub Triton. Na afloop van 2020 vindt een finale afrekening van deze bedragen plaats met de stichting. Het verschil tussen het totale bedrag van de voorschotten en het totale bedrag van de geleverde diensten wordt door het Puttense college van burgemeester en wethouders aangemerkt als een continuïteitsbijdrage voor de coronacrisis.

Het college maakt tevens van de eigen bevoegdheid gebruik een tijdelijke lening voor drie maanden van 250.000 euro aan het Bosbad te verstrekken. Hierover moet 1,6 procent aan rente worden betaald. Mede om te voorkomen dat er sprake is van staatssteun.

WENSEN Met deze lening wordt vooruit gelopen op een hogere lening die echter pas kan worden verstrekt indien de gemeenteraad hierover is geïnformeerd en de wensen en bedenkingen kenbaar kan maken. De eerstvolgende gelegenheid dit te doen is tijdens de raadsvergadering van 24 september. Met de hogere lening wordt dan de tijdelijke lening van 250.000 euro voor drie maanden gelijk afgelost.

Eerder is een bedrag genoemd van 800.000 euro dat het Bosbad als tijdelijke lening nodig heeft. De verwachtingen is dat dit bedrag op termijn kan worden terugbetaald indien de inkomsten weer op normaal peil zijn. Gezien ervaringen met het bestuur van het Bosbad bestaat er ook het volste vertrouwen in dat dit daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie