Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

College wil meldplicht carbidschieten opnemen in APV

6 oktober 2020 om 12:55 Politiek

PUTTEN Het Puttense college wil de meldplicht voor het schieten van carbid tijdens oud en nieuw opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het college hoopt daarmee meer efficiënt en effectief toezichthoudende taken te kunnen uitvoeren. ,,Sinds jaar en dag hanteren wij in de praktijk al een meldplicht voor carbidschieten. De meldplichtbepaling is echter niet opgenomen in de APV. Wij stellen voor deze bepaling alsnog op te nemen”, aldus het college. 

,,Op dit moment hebben we beperkt zicht op de veiligheid met betrekking tot het carbidschieten. We weten na ontvangst van de meldingen dan, net als voorheen, wie carbid gaat afschieten en op welke locatie dit zal plaatsvinden. Het voordeel van opname in de APV is dat er, in overleg met de carbidschieter, nog één en ander bijgestuurd kan worden. De vereisten waaraan de melder moet voldoen, staan dan expliciet vermeld in de plaatselijke verordening, zodat het ook voor anderen dan de melder helder is waaraan moet worden voldaan”, aldus het college. 

,,Deze voorwaarden worden nu enkele jaren ook door andere gemeenten gehanteerd, zoals bijvoorbeeld de gemeente Emmen. Wij adviseren dit voorbeeld van die gemeente ook hier te hanteren. In de APV van Emmen is opgenomen dat het terrein waar aanvragers willen carbidschieten zodanig dient ingericht te zijn, dat toeschouwers niet in de schietrichting kunnen komen. Ook moet de organisator van het carbidschieten 18 jaar of ouder zijn. De aanvrager is verantwoordelijk voor de naleving van de gestelde voorwaarden en is tijdens het carbidschieten als zodanig aanspreekbaar voor toezichthouders en/of politieagenten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie